MEDVEDEV O INCIDENTU

RUSKI PREMIJER UPOZORIO: Zločinački postupci Turske imat će tri posljedice

Ova šteta bit će teško nadoknadiva i njezina izravna posljedica mogla bi biti odustajanje od čitavog niza zajedničkih projekata, a turske kompanije mogu izgubiti svoje pozicije na ruskom tržištu, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev nakon što je Turska jučer oborila ruski borbeni zrakoplov koji je navodno povrijedio njezin zračni prostor.

Medvedev drži da je napad turskog zrakoplovstva na ruski bombarder Su-24 zločinački čin, prenosi ruski poslovni dnevnik Vzgljad.

“Zločinački postupci turskih vlasti, koje su oborile ruski zrakoplov, nerazumno su izazvali tri posljedice”, kazao je Medvedev.

BOMBARDERE ĆE PRATITI LOVCI: Rusi tvrde da Turci nisu pokušali uspostaviti vezu s zrakoplovom

“Turska štiti teroriste IS-a”

“Prvo, radi se o opasnom zaoštravanju odnosa između Rusije i NATO-a, koje ne može biti opravdano nikakvim interesima, uključujući zaštitu državnih granica. Drugo, Turska je svojim postupcima u stvari pokazala da štiti teroriste Islamske države. To nije iznenađujuće, ako se uzmu u obzir podaci o izravnim financijskim interesima koje određeni turski dužnosnici imaju u vezi s isporukama energenata proizvedenima u tvornicama IS-a”, kazao je ruski premijer.

A kao treće, naveo je da su ovim incidentom “dugotrajni dobrosusjedski odnosi Rusije i Turske dovedeni u pitanje, uključujući odnose u ekonomiji i u humanitarnoj sferi”.

KRITIKE TURSKOJ I ZAPADU: Ne rušiš zrakoplov neprijatelja svoga neprijatelja

 

Povratak na Net.hr