ŠALA MALA

RUSKI PREDSJEDNIK ŠKOLARCIMA ODRŽAO LEKCIJU ZEMLJOPISA: ‘Ruske granice nigdje ne završavaju’

Ruski predsjednik Vladimir Putin na proslavi Ruskog geografskog društva, koju je prenosila državna televizija, rekao je da granice Rusije nigdje ne završavaju.

Ruski je predsjednik upitao devetogodišnjeg dječala gdje završavaju ruske granice, a dijete je odgovorilo da završavaju kod Beringovog prolaza, kod SAD-a.

Putin: ‘Granice Rusije nigdje ne završavaju’

Putin je zatim ponudio vlastiti odgovor na svoje pitanje, rekavši da granice Rusije nigdje ne završavaju. Nakon toga je dodao da se šali, a iz publike je dobio aplauz i smijeh.


Fraza ‘granice Rusije’ je u samo nekoliko minuta postala najtraženija na Twitteru.

Na društvenim medijima je na Putinovu šalu odgovorio i ukrajinski veleposlanik u Finskoj. Napisao je ‘Ruske granice nigdje ne završavaju’, a uz to je stavio i fotografiju uništene brvnare.

‘Nastavit ćemo aktivno braniti prava Rusa u inozemstvu’

Podsjetimo, u srpnju 2014., Putin je u svom govoru zaposlenicima Ministarstva vanjskih poslova obećao da će braniti Ruse gdje god oni živjeli.

‘Volio bih svima razjasniti da će naša zemlja nastaviti aktivno braniti prava Rusa, naših zemljaka u inozemstvu, koristeći cijeli niz raspoloživih sredstava, od političkih i ekonomskih, do operacija pod međunarodnim humanitarnim pravom i prava na samoobranu’, rekao je Putin tada.

Najnoviji komentari ruskog predsjednika dolaze upravo u vrijeme rastućih tenzija s Europom. Europska je unija upravo odobrila rezoluciju za borbu protiv propagandnog rata Rusije, dok Moskva zbog brige o širenju NATO-a projektile šalje sve bliže Europi.

Povratak na Net.hr