PRELETJELI IRAN I IRAK

RUSKI BOMBARDERI U OFENZIVI: Gađali položaje Islamske države u sirijskoj provinciji Deir al-Zor

Šest ruskih bombardera dugog dometa napalo je položaje Islamske države u gradu Albu Kamalu u sirijskoj provinciji Deir al-Zor, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

Bombarderi TU-22M3 krenuli su iz ruskih baza i preletjeli Iran i Irak prije nego što su izveli svoje napade.

Ministarstvo je objavilo da su zrakoplovi bombardirali skladišta Islamske države, njezine vojnike i blindirana vozila, a satelitske i snimke dronova potvrdile su da su ti ciljevi uništeni.

Bombardere su pratili borbeni zrakoplovi Suhoj-30SM koji su krenuli iz sirijske zračne baze Hmejmim kojom se koriste ruske snage, dodalo je ministarstvo.

Rusija je utorak optužila Sjedinjene Države da u Siriji zapravo štite jedinice Islamske države te da samo glume da se na Bliskom istoku bore protiv terorizma.

Rusko ministarstvo obrane je istaknulo da su Amerikanci pokušali spriječiti ruske zračne napade na džihadiste oko Albu Kamala.

Američki pukovnik Ryan Dillon, glasnogovornik koalicije koja se pod vodstvom SAD-a bori protiv Islamske države, odgovorio je na upite o ruskim optužbama.

“Priopćenja ruskog ministarstva obrane su otprilike precizna kao i njihove zračne kampanje, pa mislim da je to razlog što su počeli javno bobmardirati lažima”, rekao je Dillon.

Povratak na Net.hr