KOPNENE I POMORSKE SNAGE

RUSIJA POKRENULA VELIKE VOJNE VJEŽBE NA KRIMU: Ministar obrane helikopterom nadgledao područja s vojnicima

Interfax navodi da će u vježbama sudjelovati preko 10 tisuća vojnika i više od 40 borbenih brodova

Rusija je pokrenula velike vojne vježbe na Krimu u četvrtak, koje osobno nadgleda ministar obrane Sergej Šojgu, nakon gomilanja ruskih vojnih snaga na ukrajinskim granicama, što je izazvalo zabrinutost u Kijevu te na Zapadu.

Šojgu je letio helikopterom iznad područja u kojima su raspoređeni ruski vojnici i vojna oprema, te je provjerio spremnost pomorskih i kopnenih snaga.

SPREMA LI SE INVAZIJA NA UKRAJINU? ‘Kad je riječ o Putinu, svašta možemo očekivati. No, Rusija jednu stvar ne bi mogla podnijeti’

Raspoređivanje vojske

Interfax navodi da će u vježbama sudjelovati preko 10 tisuća vojnika i više od 40 borbenih brodova. Kremlj je pak neodređeno komentirao poziv ukrajinskog predsjednika za razgovorom o krizi.

“Ako predsjednik to smatra nužnim, sam će odgovoriti. Nemam ništa sada za reći o tome”, kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Koncentracija snaga na Krimu, koji je Rusija anektirala 2014., dio je većeg raspoređivanja ruskih snaga.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell kazao je u ponedjeljak da je Rusija rasporedila čak 100 tisuća vojnika blizu granice s Ukrajinom.

RUSIJA IPAK PLANIRA NAPAD NA UKRAJINU? Uz granicu spremno više od 100.000 vojnika! Procurili mogući scenariji, ali i krajnji cilj – voda

Povratak na Net.hr