NAJGORI NEPRIJATELJ

RUSI BEZ ZADRŠKE: Na plakatima protiv pušenja pokazali koliko ne vole Obamu

Barack Obama definitivno nije najomiljeniji lik u Rusiji, kao uostalom ni Vladimir Putin među Amerikancima, no Rusi su svoju netrpeljivost spram predsjednika SAD-a pretvorili i u marketinški trik.

Diljem Moskve ovih su se dana pojavili plakati u sklopu kampanje protiv pušenja na kojima je lice američkog predsjednika uz slogan: “Pušenje ubija više ljudi nego Obama” i s dodatnim pojašnjenjem koje kaže “…iako on ubija baš mnogo ljudi”.

“Nemojte pušiti, nemojte biti kao Obama”

Osim što su Obami na plakatu ‘stavili’ cigaretu u usta, pridodali su još jednu poruku: “Nemojte pušiti, nemojte biti kao Obama”.

Dok ga uspoređujući sa zloćudnim posljedicama pušenja, teško se oteti dojmu da su marketinški ‘stručnjaci’ u ovom slučaju isključivo ciljali na pušače brinući za njihovo zdravlje.

Fotografiju jednog takvog plakata snimio je i objavio na svom Facebooku i ruski oporbeni političar Dmitrij Gudkov napisavši da je “odvratno i sramotno što se takvi plakati pojavljuju na ulicama ruske prijestolnice”.

U SKLADU S DOGOVOROM: Obama od Putina zatražio da prekine zračne udare na oporbene skupine u Siriji

Obama umjesto Baba-roge

“Uskoro će djecu plašiti Obamom umjesto Baba-rogom”, kazao je Gudkov za britanski Guardian.

Nije ovo prvi slučaj da Rusi javno prozivaju Obamu kao ubojicu. Nedavno je na društvenim mrežama objavljen video pod nazivom ‘Stop Obama’ u kojem deseci studenata u nekoj sportskoj dvorani odjednom padaju kao pokošeni. Samo jedna djevojka ostaje na nogama držeći transparent na kojem piše: “Predsjednik SAD svakog tjedna ubije 875 ljudi”.

Nedavno se u Rusiji moglo čuti i zahtjeve da mu se sudi na Haškom sudu. A na videozidovima po Moskvi vrtio se i Obamin spot iz kampanje 2008. godine u kojem je sitnom intervencijom svaka njegova riječ ‘nada’ bila zamijenjena rječju ‘ubojica’.

ODGOVOR OBAMI: Putin poručio Amerikancima da uopće nisu izuzetan narod

 

Povratak na Net.hr