REGIONALNI LIDERI

VEČERA U ‘ROMANCI’: Za istim stolom ležerno se družili Plenković, Vučić, Izetbegović, Dodik… Kosorica sve ironično komentirala

U Mostaru su se, uoči današnjeg svečanog otvorenja 20. Sajma gospodarstva na kojemu je Hrvatska zemlja partner, okupili lideri zemalja regije.

Oni su sinoć zajedno večerali u mostarskom restoranu “Romanca” i razgovarali o brojnim temama i izazovima pred kojima je regija, piše sarajevski Dnevni avaz.

Na večeri koja je, sudeći prema fotografijama, protekla u ležernoj atmosferi, za istim su stolom bili hrvatski premijer Andrej Plenković, premijer Srbije Aleksandar Vučić, članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik te predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

“Očekujem da na večerašnjoj zajedničkoj večeri razmijenimo mišljenja i o stanju bilateralnih odnosa i ukupnoj stabilnosti jugoistoka Europe, ali i ambicijama za ostvarivanje daljnjih faza u približavanju EU-u”, kazao je Plenković uoči sjedanja za stol.

‘SRBIJA JE UVIJEK BILA DOBAR DOMAĆIN AGROKORU’: Vučić pročitao i komentirao ‘Lex Todorić’, spomenuo ga i Putinu

Zapalo je za oko da je bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru ironično komentirala večeru regionalnih lidera.

“Znači; romansa, večera, razumijevanje. A i tišina. Nigdje ni stožera ni šatora ni prošlosti”, napisala je Kosor.

REGIJA SVE NAPETIJA: Rusija jača utjecaj, u BiH se vraćaju ratnici iz Sirije, a Hrvatska i Srbija zveckaju oružjem

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr