BRUTALNO UBOJSTVO

RODITELJI SLUŠALI MUČNO PRIZNANJE: ‘Dokrajčio sam je. Ustao sam i obrisao krv s lica, bila je mirna…’

Roditelji mlade džogerice iz Queensa koja je brutalno ubijena u kolovozu 2016. godine u suzama su gledali videosnimku iskaza ubojice koji je hladnokrvno opisivao posljednje trenutke života njihove kćeri.

Cathie i Philip Vetrano sjedili su u sudnici i gledali snimku Chanela Lewisa dok mirno priznaje i pritom detaljno opisuje kako je premlatio i zadavio 30-godišnju Karinu Vetrano.

Slomljena majka u jednom je trenutku uzela zlatno raspelo dugo tridesetak centimetara koje je ponijela na suđenje i prislonila ga na uplakano lice dok je pratila videosnimku Lewisova priznanja, piše New York Post.

“Bio sam bijesan, vidio sam crveno”, Lewis je rekao policajcima na toj videosnimci.

Video je snimljen u veljači, a pušten je u ponedjeljak na saslušanju na kojem se trebalo odlučiti može li se snimka prihvatiti kao dokaz. Policija tvrdi da je 21-godišnjak ubio Vetrano 2. kolovoza 2016. dok je trčala u parku Spring Creek u Queensu.

Lewis im je kazao da je zgrabio Vetrano dok je džogirala pokraj njega. Ispričao je kako mu je Vetrano zabila nokte u lice dok ju je brutalno mlatio i pritom onesvijestio.

“Nije vikala”, ispričao je optuženi ubojica na videosnimci, pritom ne pokazavši niti najmanju emociju niti kajanje zbog učinjenog.

“Bila je gotova. Dokrajčio sam je, zadavio sam je. Pala je u baru i utopila se. Ustao sam i obrisao krv. Ona je bila smirena, bila je u lokvi vode”, kazao je Lewis policajcima.

Zatim je gestikulirajući na svoje lice objasnio kako je njezina glava kompletno bila uronjena pod vodom. No najšokantnija je bila njegova iduća rečenica. Naime, nakon što je policiji priznao ubojstvo, upitao ih je postoji li nekakva novčana kazna, kao da misli da može platiti za ubojstvo i izvući se.

Na snimci je također inzistirao na tome da je nije seksualno zlostavljao, kao što su sugerirali policajci koji su mrtvu Vetrano pronašli s hlačicama oko gležnjeva.

“Nisam učinio ništa takvoga”, govori na snimci.

Ispričao je kako je nakon ubojstva bio potresen, te da je krenuo kući pješice kako bi obrisao krv s lica nakon što ga je Vetrano izgrebala.

Lewis je priznao zločin tek nakon što je u pritvoru cijelu noć gledao crtiće. Uhićen je 4. veljače, a isprva je odbijao odgovarati na policijska pitanja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr