JEZIVI SLUČAJ U SRBIJI

RODITELJI DOBILI PISMO 20 DANA NAKON ‘NESRETNOG SLUČAJA’: ‘Vašu su kćer silovali, ubili pa njezino tijelo bacili u rijeku!’

Melinda i Endrea Vitez iz Sente, čija je petnaestogodišnja kći prije 20 dana nestala u rijeci Tisi, u šoku su zbog pisma u kojem piše da njihovo dijete nije stradalo nesretnim slučajem.

Kako pišu srpske Novosti, roditelji petnaestogodišnje Senćanke Barbare koja je 25. studenoga nestala u rijeci Tisi, u poštanskom sandučiću na vratima obiteljske kuće pronašli su pismo bez potpisa. U njemu se tvrdi da njihova kći nije nastradala nesretnim slučajem, već da je brutalno ubijena pa bačena u ledenu rijeku.

Nesretni roditelji, kako kažu, pismo na mađarskom jeziku, ispisano kemijskom olovkom, odmah su odnijeli u lokalnu policijsku postaju. Endre, inače cestovni radnik, kaže da su se oboje iznova potresli i suočili s dvojbom što se, zaista, dogodilo s njihovom kćeri.

“Ne znamo više što misliti i činiti. Najstrašnije je što naše mezimice nema. Izludjet ćemo dok se ne sazna potpuna istina o njezinoj smrti. Njezino tijelo još nije pronađeno. Što god da je, čekamo da je pokopamo kako priliči”, kaže ožalošćeni otac za Novosti.

 

Iznesene potresne tvrdnje o smrti maloljetnice

U anonimnom pismu se navodi da je Barbara prvo omamljena nekim narkotičkim sredstvom, koje joj je stavljeno u sok. A potom je – silovana i zadavljena, pa bačena u Tisu.

Policija je od bračnog para Vitez dobila inkriminirajuće pismo. Tko ga je napisao, iz kojih razloga, s kakvim motivom, tek treba razjasniti. Nevješt rukopis ukazuje na mlađeg autora – adolescenta ili srednjoškolca.

Otac druge zvjerski ubijene djevojčice sumnja u policiju

Igor Jurić, otac prije nekoliko godina zvjerski ubijene djevojčice Tijane Jurić, javno se oglasio u vezi nestanka mlade Senćanke. Oglasio se na “Instagramu” i iskazao određenu sumnju prema verziji koje se nadležni organi drže. Jurić smatra da dosta toga nije razjašnjeno i vjeruje da postoji netko tko zna što se zaista dogodilo te kobne noći.

“Sve što znamo se dogodilo – navodno. Jednostavno sam siguran da netko zna pravu istinu, jer ni djeca još nisu dala službene izjave o tome što se dogodilo. Navodno su bila dvojica dječaka, ali postoje priče i o trećem”, kaže Jurić.

Jurić je pozvao sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave.

Na slici je Barbara Vitéz,devojčica od 15 godina iz Sente. Po rečima njenih roditelja , 25. novembra je izašla sa svojim društvom na rođendan odakle je nestala pod neraščišćenim okolnostima. Prema sumnjama, devojčica je pala sa mosta u reku Tisu. Roditelji tvrde da među tim tvrdnjama ima mnogo nelogičnosti, između ostalog zbog toga što se Barbara bojala visine i ne bi se šetala po ivici mosta. Reka se svakodnevno pretražuje, ali ona još nije pronađena. Nije konzumirala alkohol, cigarete niti drogu. Siguran sam da neko zna mnogo više od zvanične verzije šta se desilo te kobne večeri. Mole se svi koji znaju bilo šta o Barbarinom nestanku da se jave. Nedavno smo svi zajedno uspeli da brzo rešimo nestanak jedne devojčice. Ovo je novi zadatak. Pomozimo roditeljima.

A post shared by Igor Jurić (@igorjuric73) on

Je li Barbarina smrt nesretan slučaj?

Inače, policijski i pravosudni organi, nakon očevida, izjava dvojice sedamnaestogodišnjaka, inače Barbarinih prijatelja s kojima je kobne noći bila na mostu, i dodatnih istražnih provjera, polaze od, zasad najrealnije, pretpostavke da se radi o nesretnom slučaju. Njih troje vršnjaka se, po toj verziji, penjalo po čeličnoj konstrukciji mosta. Djevojčica se u jednom trenutku htjela prebaciti na platformu za intervencije. Međutim, promašila je platformu i s 12 metara visine pala i nestala u hladnoj rijeci.

Tako su rekli očevici, mladići bez dosjea, koji su policiju i obavijestili o smrti prijateljice.

Most na rijeci TisiFoto: Telegraf.rs

Povratak na Net.hr