'PRAVDA ZA DAVIDA'

REPUBLIKA SRPSKA KLJUČA: Otac Davida Dragičevića netragom nestao, policija za njim raspisala tjeralicu?

Banjolučka policijska uprava priopćenjem je potvrdila raspisivanje tjeralice navodeći samo inicijale osoba za kojima se traga pri čemu je jedan od njih označen kao D.D.

Policija Republike Srpske raspisala je tjeralicu za Davorom Dragičevićem i još tri osobe povezane sa skupinom “Pravda za Davida” koje tereti zbog kršenja odredbi zakona o javnom okupljanju i kaznenih djela, prenijeli su u ponedjeljak lokalni mediji u BiH.

Banjolučka policijska uprava priopćenjem je potvrdila raspisivanje tjeralice navodeći samo inicijale osoba za kojima se traga pri čemu je jedan od njih označen kao D.D.

REPUBLIKA SRPSKA NA RUBU: ‘Puzajuća diktatura je ustala, ovo nije moglo bez najmoćnijeg. Ali ljudi su prešli granicu straha…’

Pobuna protiv Dodika

Mediji navode kako je riječ upravo o Davoru Dragičeviću, ocu mladića Davida koji je u 21. godini pronađen mrtav u Banjoj Luci u ožujku ove godine a njegova smrt nerazjašnjena je i nakon devet mjeseci istrage što je i potaknulo masovne prosvjede koji su se pretvorili u svojevrsnu pobunu protiv režima Milorada Dodika.

Ostale osobe za kojima traga policija, prema medijskim navodima, su Stefan Blagić, istaknuti aktivist i vođa oporbenog pokreta “Restart Srpska”, te aktivisti skupine “Pravda za Davida” Stela Milanović, Aleksandar Gluvić i Njegoš Tomić.

Sve mjere za privođenje

“Sumnjiče se za počinjenje kaznenog djela i prekršaja”, stoji u priopćenju Policijske uprave Banja Luka u kojemu se ističe kako će kako se biti poduzete sve raspoložive mjere radi njihova privođenja.

Ranije je uhićeno još nekoliko aktivista skupine “Pravda za Davida”.

Traži se ostavka

Davor Dragičević nije se pojavio u javnosti od nedjelje navečer kada ga je policija zajedno s još nekoliko desetaka prosvjednika otjerala s Trga Krajine kamo su stigli kako bi nastavili prosvjede započete ranije tijekom dana.

Tisuće prosvjednika prije toga su u koloni prošle banjolučkim ulicama tražeći ostavku ministra unutarnjih poslova  RS Dragana Lukača kojega krive za policijsko nasilje.

Pri tom su onemogućili održavanje koncerta Harisa Džinovića a zbog napetog stanja u Banjoj Luci gradonačelnik Igor Radjočić otkazao je javni doček Nove godine kao i sve druge planirane koncerte na otvorenome u ponedjeljak.

Povratak na Net.hr