UHIĆENJA U SRBIJI I BIH

RAZBIJEN LANAC MEĐUNARODNE PROSTITUCIJE: Iskorištavali mlade djevojke za seksualne usluge u BiH, Austriji i Njemačkoj

Pripadnici državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH uhitili su danas na području Sarajeva više osoba, dok je srbijanska policija uhitila tri osumnjičene osobe u zajedničkoj međunarodnoj akciji koja se još provodi na području Njemačke i Austrije s ciljem razbijanja lanca prostitucije i iskorištavanja mladih djevojaka iz BiH, Srbije i Ukrajine, priopćeno je iz Državnog odvjetništva BiH.

Rano jutros započela je koordinirana akcija policijskih agencija pri čemu je na području Sarajeva lišeno slobode ili privedeno više osoba, a u Srbiji su istodobno lišene slobode tri osumnjičene osobe.

Djevojke iz BiH, Srbije i Ukrajine

Skupina osumnjičenih iz BiH i Srbije koristila je težak položaj žrtava iz BiH, Srbije i Ukrajine, uglavnom djevojaka mlađe životne dobi, koje su iskorištavali za pružanje seksualnih usluga na području BiH, Austrije i Njemačke.
Iz Državnog odvjetništva BiH se navodi da postoje brojni dokazi po kojima su osumnjičeni najmanje dvije godine organizirali lanac prostitucije, a do sada je identificiran veći broj državljanki BiH, Srbije i Ukrajine, među kojima je bilo i žrtava mlađih od 22 godine.

OBEĆALI IM AMERIČKI SAN, A PRUŽILI IM PAKAO: Tjerali ih na plastične operacije i prisilni seks

ELITNA PROSTITUCIJA U ZAGREBU: U velikoj akciji policije pao najpoznatiji balkanski makro, među klijentima bili ugledni poslovnjaci

AFERA TRESE ZEMLJU: Političari zapošljavaju eskort dame u svojim uredima kao tajnice, kako ih ne bi morali plaćati

Zaradili stotine tisuća eura

Prema procjenama iz Državnog odvjetništva BiH, osumnjičeni su ostvarili imovinsku korist koja se mjeri stotinama tisuća eura. Ova je akcija rezultat višemjesečne istrage na otkrivanju i procesuiranju osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, međunarodnu trgovinu ljudima, međunarodno vrbovanje radi prostitucije i pranje novca. Iz Državnog odvjetništva BiH su poručili kako je ova akcija pokazala da su, zajedno s partnerima iz zemalja EU-a, pokazali osposobljenost za borbu protiv najsloženijih oblika kriminala.
Osumnjičeni će biti predani nadležnom tužitelju koji će ispitati osumnjičene i nakon toga odlučiti o određivanju pritvora.

Povratak na Net.hr