'RAT' SE NASTAVLJA 'Matić se od ustaštva nikada neće izliječiti!'

‘Rat’ između Zagreba i Beograda se nastavlja. Ministar za rad Aleksandar Vulin poručio je hrvatskom ministru branitelja Predragu Matiću da se ‘od ustaštva neće izliječiti nikada’.

“Ja sam poželio napredak i uspjeh Hrvatskoj, a meni ministar branitelja, Predrag Matić, liječenje”, naveo je Aleksandar Vulin u pisanoj izjavi prenosi N1 Televizija.

Hrvatski ministar branitelja Predrag Matić osvrnuo se danas na izjavu Vulina o hrvatskom premijeru, poručivši mu: “Idi bre pa se leči”, a istu poruku uputio je i lideru radikala Vojislavu Šešelju koji je danas ispred Palače pravde zapalio hrvatsku zastavu.

“Možda za mene ima lijeka, ali se ministar branitelja Matić od ustaštva neće izliječiti nikada”, odgovorio je Aleksandar Vulin.

Hrvatski ministar je reagirao na raniju izjavu Vulina koji je kritizirao premijera Hrvatske Zorana Milanovića zbog njegove izjave da odluka o povratku Šešelja u haški pritvor neće destabilizirati regiju, a da ni na koji način ne bi smjela destabilizirati Srbiju.

Nakon incidenta u Beogradu reagiralo je hrvatsko Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Srbiji uputilo oštar prosvjed.

Optuženi ratni zločinac Šešelj, govorom mržnje, ratnom retorikom i simbolikom, pokušava utjecati na regiju, a posebno na odnose između Srbije i Hrvatske, paleći hrvatsku zastavu pred državnom institucijom Republike Srbije. Više javno tužilaštvo, prema navodima srbijanskih medija, reagiralo je pokretanjem kaznenog postupka, što smatramo korakom u pravcu smirivanja nastale situacije”, stoji u reakciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Hrvatski veleposlanik u Republici Srbiji Gordan Markotić pozvan je na konzultacije u Zagreb.

Povratak na Net.hr