ISTRAGA U TIJEKU

RAFALI ODJEKIVALI MINNEAPOLISOM: U dvije odvojene pucnjave ranjeno šest osoba

U dvije odvojene pucnjave u američkom gradu Minneapolisu ranjeno je najmanje šest osoba. Za sada nije poznato jesu i pucnjave povezane, priopćila je lokalna policija.

Najmanje šest osoba ranjeno je u dvije odvojene pucnjave u središtu američkog grada Minneapolisa koje su se dogodile u ponedjeljak rano ujutro. Prema policijskom izvješću u prvoj pucnjavi koja se dogodila oko 1 sat u noći, prema lokalnom vremenu, na križanju Hennepin Avenue i ulice Nicollet, ranjene su dvije osobe.

Nepoznati počinitelj

‘Nepoznati je počinitelj počeo pucati na ulici ispred policijske postaje’, izjavio je glasnogovornik minneapoliske policije Corey Schmidt. Nakon što su začuli pucnjeve, policajci su istrčali na ulicu gdje su zatekli dvojicu muškaraca s prostrijelnim ranama na području donjih udova. Nakon detaljne pretrage mjesta pronađen je pištolj.

‘To nije bilo obično pucanje, to je bila čitava serija ispaljenih metaka’, rekao je jedan od očevidaca.

Druga pucnjava samo 15 minuta nakon prve

Druga pucnjava dogodila se samo 15 minuta nakon prve, također u središtu Minneapolisa. Prema prvim informacijama u drugoj pucnjavi ozlijeđene su četiri osobe. Sve žrtve pucnjava, kako ja objavila policija, su muškarci. Kako piše CNN među njima je jedan maloljetnik. Prevezeni su u obližnju bolnicu gdje će im biti pružena odgovarajuća liječnička skrb. Svi su izvan životne opasnosti, piše Kare11.

Velik broj policijskih djelatnika nalazi si se na terenu te istražuje okolnosti ovih pucnjava. Za sada nije poznato jesu li pucnjave povezane ili je riječ o dva izolirana slučaja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr