BRUTALNO

RADIKALNO RJEŠENJE ZA ONE KOJI ODBIJAJU NOSITI MASKU; Dobili lopate u ruke i naređenje: ‘Sad ćete kopati grobove za žrtve covida’

Indonezijska posla: Nitko od onih koji su prekršili mjere nije bio prisiljen rukovati leševima, to rade samo lokalni zdravstveni djelatnici koji nose zaštitnu opremu preko cijelog tijela kako bi se smanjio rizik

Osmorici ljudi koji su prekršili odredbu o nošenju maski lokalne vlasti u Indoneziji naredile su da iskopaju grobove za žrtve covida-19. Provincija Istočna Java kaznila je one koji su prekršili mjere u nadi da će druge odvratiti od zanemarivanja mjera.

“Trenutno su dostupna samo tri grobara, pa sam pomislio da bih mogao i te ljude natjerati da rade s njima. Nadamo se kako ovo može odvratiti druge od kršenja mjera”, rekao je političar Suyono lokalnim medijima, prenosi NY Post.

Ipak, nitko nije prisiljen rukovati leševima

PREMINULO ŠESTERO, 280 NOVOZARAŽENIH; Čim dobiju odobrenje, unutar jednog dana kreću s cijepljenjem. Moguće već ove godine

Nitko od onih koji su prekršili mjere nije bio prisiljen rukovati leševima, to rade samo lokalni zdravstveni djelatnici koji nose zaštitnu opremu preko cijelog tijela kako bi se smanjio rizik. Ovo nije prvi put da su vlasti u Indoneziji posegnuli za nekim radikalnim potezima kako bi potaknuli građane da se pridržavaju mjera. Podsjetimo, početkom rujna vlasti su uvele još jednu neobičnu mjeru.

U Jakarti tko odbija masku – ide na jednu minutu u mrtvački kovčeg

Naime, Indonežani koji odbiju nositi masku u cilju sprječavanja širenja koronavirusa u Jakarti, glavnom gradu države Indonezije, mogu birati kaznu – platiti 17 dolara ili jednu minutu ležati u mrtvačkom kovčegu. U Jakarti su građani koji prekrše pravila uvedena u sklopu borbe protiv koronavirusa prisiljeni na čišćenje javnih zahoda u posebnom prsluku, kako bi ostali građani znali da su kažnjeni.

No, ni ove nekonvencionalne metode u borbi s epidemijom ne uspijevaju suzbiti širenje zaraze u državi. Prema podacima sveučilišta Johns Hopkins, u Indoneziji je do sada zabilježeno 225.030 oboljelih od covida-19, a od posljedica bolesti preminulo je gotovo 9.000 osoba.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr