IZRAVNA LINIJA

PUTIN ISKRENO: ‘Bih li mu pomogao da se utapa? Ako se netko želi ubiti, ne možete ga spasiti’

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas odgovara na pitanja građana u tradicionalnom programu “Izravna linija” koji se jednom godišnje organizira od 2001. godine. Više od 1,7 milijuna ljudi uputilo je pitanja Putinu, a u višesatnom prijenosu uživo on odgovara na najzanimljivija od njih, prenosi portal RT.

Prošle godine mu je, primjerice, telefonski ili putem sms-poruka postavljeno više od tri milijuna pitanja, a on je u obraćanju uživo tijekom skoro četiri sata odgovorio na 74.

Porošenku i Erdoganu nema spasa

Jedno od danas najzanimljvijih pitanja postavila je 12-godišnja djevojčica Varja koju je zanimalo sljedeće: “Dragi predsjedniče, rekli ste da biste spasili Obamu kada bi vidjeli da se utapa. Biste li spasili i Porošenka (ukrajinskog predsjednika, nap.a.) ili Erdogana ako biste vidjeli da se utapaju?”

“Draga Varja, ovo je teško pitanje. Reći ću ovako: ako se netko želi utopiti, ne možete ga spasiti”, odgovorio je Putin.

MEĐUNARODNI INCIDENT KOJI JE POTRESAO SVIJET: Turska je pronašla ubojicu ruskog pilota

‘Nemamo problem s Turcima nego s njihovim vodstvom’

Mnogo pitanja ticalo se upravo turskog predsjednika Erdogana i, naravno, odnosa Rusije i Turske koji su dotaknuli dno nakon što je turska vojska jesenas oborila ruski borbeni zrakoplov.

“Erdogan je donedavno važio za velikog prijatelja Rusije. Šta nam je on sada?”, glasilo je jedno od tih pitanja.

“Tursku vidimo kao prijatelja, a turski narod kao prijateljski. Tako ćemo ih i nastaviti gledati. Mi imamo nesporazum s političkim vodstvom Turske, čije ponašanje nije primjereno. A, znate, na neprijateljsko ponašanje morate adekvatno odgovoriti jer će vas u suprotnom oni maltretirati”, kazao je Putin.

Na drugo, slično pitanje odgovorio je pak kako vidi da “Turska više surađuje s teroristima nego što se bori protiv njih”.

RUSI OPTUŽUJU: Turska je u naftnom biznisu s ISIS-om, spominje se i Erdoganov sin

Otkako se rastao, u dobrim je odnosima s bivšom

Jedno od pitanja bilo je i o tome hoće li Islamska država ponovno osnažiti nakon povlačenja Rusije iz Sirije.

“Ne bih rekao da smo se povukli iz Sirije bez dobre ostavštine. Ostavili smo sirijsku vojsku koju smo dobro obučili i višestruko joj pomogli. Vidjeli smo po njihovim uspjesima da im dobro ide. Vidite što se dogodilo u Palmiri. One ruske snage koje su ostale u Siriji i više su nego sposobne za izvođenje ozbiljnih operacija”, kazao je .

A na pitanje u kakvim je odnosima s bivšom suprugom, kazao je: “mnogo boljima otkako smo se rastali”

SIRIJSKI RAT IDE KA KRVAVOM FINALU: Asad je pročitao Putinov blef, Rusi su u zamci, svi čekaju odgovor Moskve!

 

Povratak na Net.hr