'VLAK IZ NOĆNE MORE'

PUTIN IMA NOVO UBOJITO ORUŽJE, VELIKU PRIJETNJU NATO-u: ‘Nevidljivi’ vlak vozit će nuklearne bombe

Vladimir Putim priprema novo oružje kojim će se suprotstaviti NATO-u. Riječ je o “nevidljivom” vlaku koji će putovati zemljom, nositi nuklearne bombe i biti spreman reagirati u svakom trenutku.

Rusija razvija vlak koji će biti Putinovi novo ubojito oružje i koji će putujući zemljom uvijek biti spreman reagirati na moguće ugroze, piše Daily Star. Kako bi ga zaštitili Rusi su osmislili izgled kao i svakog drugog putničkog ili teretnog vlaka, međutim u njemu će biti opasne nuklearne bombe i tehnologija za lansiranje balističkih raketa. Ta tahnologija već je testirana na kozmodromu Plesetsk.

Baraguzin nuklearni vlakovi opisani su kao nevidljivi i moći će djelovati istog trenutka u slučaju da dođe do 3. svjetskog rata. Svaki od tih ubojitih vlakova nosit će po šest projektila RS-24 Yars s 4 velike bojne glave od kojih svaka ima doseg veći od 10 tisuća kilometara.

Putinova nova igračka na tražnicama bi se trebala naći do 2018. upotpunjujući tako već bogati nuklearni arsenal te zemlje.

Ruski stručnjak za obranu Viktor Murakhovski opisao je “nuklearne vlakove” kao noćnu moru za strane špijune. Također je kazao kako su Sjedinjene Države za vrijeme Hladnog rata također imale ideju za takav program te da su u vidu imale podzemnu željeznicu, međutim od toga se odustalo.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr