KOD MELANIJE 'DOMA'

PUTIN I TRUMP SUSREST ĆE SE U SLOVENIJI? ‘Obiteljske veze mogle bi presuditi u odabiru zemlje koja će ih ugostiti’

Izabrani američki predsjednik Donald Trump i ruski predsjednik Vladimir Putin mogli bi se prvi put sastati u Sloveniji, rodnoj zemlji nove američke prve dame, rekao je zastupnik u ruskoj Dumi Vjačeslav Nikonov, a prenosi agencija STA.

“Susret Putina s Trumpom mogla bi ugostiti Slovenija, no to je moje mišljenje”, kazao je u emisiji “60 minuta” na ruskoj televiziji Rosija 1 Nikonov, predsjednik Odbora za obrazovanje i znanost.

Kako prenosi STA, koja Nikonova naziva uglednim članom Dume u koju je prvi put biran 1993., on je kazao kako misli da bi obiteljske veze mogle presuditi u odabiru zemlje koja će ugostiti taj susret.

Melania Trump rođena je u Sloveniji, a njezin se djed borio kao sovjetski partizan protiv fašista u Bjelorusiji, kazao je Nikonov.

SLOVENKA POSTALA AMERIČKA PRVA DAMA: Melania već slavi, preimenovala je svoje profile u: ‘FIRST LADY’

Prvi susret Busha i Putina na Brdu kod Kranja

U Sloveniji je posljednjih mjeseci objavljeno mnogo priča o povijesti obitelji Knavs, kako se Trumpova supruga prezivala prije nego što se udala za njujorškog milijardera, ali podatak o navodnoj bjeloruskoj epizodi njezina djeda nije se nigdje spominjao.

Nikonov, unuk nekadašnjeg sovjetskog šefa diplomacije Vjačeslava Molotova, bio je u ruskoj delegaciji koja je pratila Putina u neslužbenom posjetu Sloveniji u srpnju ove godine.

Slovenija je ugostila i prvi susret bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha na početku njegova prvog mandata i ruskog predsjednika Putina na Brdu kod Kranja, u situaciji kad odnosi Zapada i Rusije nisu bili zategnuti kao sada.

Povratak na Net.hr