NA GLASAČKOM MJESTU

KRVOPROLIĆE NA REFERENDUMU U TURSKOJ: Sin seoskog načelnika pucao na neistomišljenike, dvoje mrtvih

Turske državne agencije javljaju da je dvoje ljudi poginulo u pucnjavi ispred jednog glasačkog mjesta u turskoj pokrajini Diyarbakir.

Podsjetimo, u Turskoj se danas održava referendum o ustavnim promjenama kojima bi se parlamentarni sustav zamijenio predsjedničkim, a time predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu značajno proširile ovlasti.

NA KORAK DO APSOLUTIZMA: Ako Turci danas kažu ‘da’, Erdogan će dobiti carske ovlasti i moći će vladati do 2029. godine

Agencija Anadolu javlja da je zbog različitih političkih stavova došlo do sukoba između dvije obitelji. U jeku rasprave je sin seoskog načelnika izvukao pištolj i počeo pucati po neistomišljenicima, a sve je rezultiralo smrću dvije osobe u dvorištu jedne škole u kojoj su Turci davali svoj glas na današnjem referendumu, javlja Sky News. U bolnici su dvije osobe proglašene mrtvima a još je jedna osoba zadržana na liječenju.

Sinovi seoskog načelnika, Mehmet i Tahir Yildiz su privedeni nakon incidenta, a policija je i dalje na mjestu događaja i provodi istragu, piše New Europe.

Turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu rekao je da je u posljednjih nekoliko godina ovo najmirnije glasovanje u Turskoj.

51 milijun građana Turske sudjeluju u povijesnom referendumu u kojem će se odlučiti hoće li se predsjedniku Erdoganu omogućiti još veća moć. Ankete zasad pokazuju da će utrka biti vrlo neizvjesna. U Turskoj je uoči referenduma podignuta razina sigurnosti zbog mogućih terorističkih napada, a to je još jedan razlog zbog kojeg Erdogan kaže da su mu potrebne veće ovlasti kako bi zemlju održao sigurnom.

TURSKA PRIVELA PET OSUMNJIČENIKA ISIS-a: Planirali napad uoči nedjeljnog referenduma

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr