OPSADNO STANJE

PUCNJAVA NA SVEUČILIŠTU OHIO: Jedan napadač ubijen, najmanje osam osoba ranjeno

U sveučilišnom kampusu u Columbusu u američkoj saveznoj državi Ohio ujutro je, po lokalnom vremenu, došlo do pucnjave u kojoj je prema još nepotvrđenim informacijama jedna osoba ubijena, a najmanje osam ih je ranjeno i prebačeno u bolnicu.

Ubijeni je, navodno, jedan od napadača. Uprava Sveučilišta alarmirala je studente i upozorila ih da nađu zaklon dok krizna situacija ne bude riješena, javlja AFP. Prema zadnjim informacijama, oglašeno je da je kampus siguran i da studenti mogu izaći iz zaklona.

Uhićena dvojica napadača?

Nakon dojave o pucnjavi, policija je opkolila zgradu u kojoj su bili napadači, a ubrzo su upravljanje kriznom situacijom preuzeli FBI i antiteroristička jedinica.

Navodno je jedan osumnjičeni ubijen, a dvojica uhićena u kampusu sveučilišta kojeg pohađa čak 60 tisuća studenata. Na Twitteru je objavljena fotografija privođenja dvojice osumnjičenih.

 

Sedam osoba prevezeno u bolnicu?

RT prenosi informacije lokalnih medija koje jednog od osumnjičenih opisuju kao “muškarca svijetlije puti i kratke kose”.

Jedan od profesora sa Sveučilišta izjavio je novinarima da je njegov kolega napadnut u zgradi i uboden mačetom u nogu.

Lokalna postaja WCMH izvijestila je, pak. pozivajući se na vatrogasnu službu Columbusa, da je sedam osoba prevezeno u bolnicu, od kojih jedna u kritičnom stanju.

Povratak na Net.hr