A BILA JE ZDRAVA PRIJE COVIDA

‘PRVO SU OTKAZALA PLUĆA, A ZATIM I SRCE’: Trudnica u Beogradu (29) završila na respiratoru pa preminula nakon poroda carskim rezom

Preminula je trudnica u Beogradu koja je bila priključena na respirator zbog covida-19: ‘Počele su slabiti vitalne funkcije. Prvo su otkazala pluća, a zatim i srce’

Kronavirusom zaražena trudnica D. T. (29), koja je zbog teškog stanja bila priključena na respirator i hitno porođena carskim rezom u devetom mjesecu trudnoće, preminula je u nedelju navečer u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu. Kako javlja Kurir, pet dana nakon porođaja došlo je do teških komplikacija u radu pluća i srca, iako je žena prije zaraze koronavirusom zaražavanja bila potpuno zdrava.

“Djevojka je porođena u prošlu srijedu u vrlo teškom stanju. Bila je priključena na respirator i srećom porođaj je dobro prošao. Beba je stabilno i trenutno se nalazi u Institutu za neonatologiju, ali njeno stanje je i dalje bilo kritično i tim liječnika je danima davao sve od sebe da je spasi. Peti dan poslije porođaja zdravstveno stanje joj se drastično pogoršalo. Došlo je do pada saturacije, odnosno nivoa kisika, ali i povećanja ugljikova-dioksida, što je otežavalo rad pluća. Počele su slabiti vitalne funkcije. Prvo su otkazala pluća, a zatim i srce”, rekao je izvor upućen u slučaj.

Dodao je da je D. T. u devetom mjesecu primljena u KBC “Dragiša Mišović” u vrlo teškom stanju zbog zaraze koronavirusom. Nakon nekoliko dana klinička slika joj se pogoršala te je stavljena na respirator. Zbog teškog stanja i sigurnosti bebe, napravljen joj je hitan carski rez koji je protekao bez problema.

Za život u ovoj ustanovi bori se i rodilja J. A. (33) koja je također na respiratoru, a zbog posljedica opasnih po život porođena je prošle nedjelje carskim rezom u osmom mjesecu trudnoće. Prema riječima liječnika, borba i dalje traje, ali je za sada stabilno. Njezina beba je u dobrom zdravstvenom stanju. Zbog sve težih posljedica, liječnici apeluju na trudnice da se cijepe kako bi se spriječila smrtnost.

CJEPIVO MODERNE VRLO UČINKOVITO I NAKON ŠEST MJESECI: Dvije doze pokreću proizvodnju antitijela 

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr