FOTO: PRVO PUTOVANJE PREDSJEDNICE Grabar Kitarovic u Sarajevu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarovic doputovala je u utorak u Sarajevo u sluzbeni posjet Bosni i Hercegovini, prvi njezin takav put u inozemstvo otkako je na duznosti.

Hrvatskoj je predsjednici prije sluzbenih razgovora pred sjedistem Predsjednistva BiH u Sarajevu prireden svecani docek uz drzavnicke pocasti.

Uz crveni tepih u njezinu cast postrojena je pocasna postrojba Oruzanih snaga BiH te su intonirane himne dviju drzava.

Predsjednica Grabar-Kitarovic je tijekom boravka u Sarajevu razgovarala s predsjedateljem i clanovima Predsjednistva BiH Mladenom Ivanicem, Draganom Covicem i Bakirom Izetbegovicem, a odvojeno se sastala i s predsjedateljem Vijeca ministara BiH Vjekoslavom Bevandom te celnicima Zastupnickog i Doma naroda parlamenta BiH.

Grabar-Kitarovic je jos tijekom predizborne kampanje nagovijestila kako ce BiH biti prva drzava koju ce posjetiti bude li izabrana za predsjednicu jer tu zemlju vidi kao najvaznijeg susjeda Hrvatske, koja je zainteresirana za njezinu stabilnost i za polozaj hrvatskog naroda u njoj.

“Hrvatska je veoma zainteresirana za stabilnost BiH, njezin ulazak u EU i NATO i prije svega konstitutivnu ravnopravnost sva tri naroda”, kazala je uoci posjeta predsjednica Grabar-Kitarovic.

Povratak na Net.hr