OTVORIO SE

PRVI INTERVJU IZABRANOG PREDSJEDNIKA TRUMPA: Otkrio trik kojim je pobijedio Hillary, ali i što mu je ona kasnije rekla

Donald Trump, novoizabrani predsjednik SAD-a, jučer je dao prvi intervju voditeljici Lesley Stahl u emisiji ’60 minuta’ koja je emitirana sinoć na CBS-u.

TRUMP NE ŽELI PREDSJEDNIČKU PLAĆU OD 400.000 DOLARA: ‘Uzet ću samo jedan dolar godišnje’

Trump je obećao da će se odsad malo suzdržavati na Twitteru, a opisao je i telefonski razgovor s gubitnicom Hillary Clinton u kojem je priznala izborni poraz.


Donald Trump se u intervjuu nije mogao nadiviti čudima moderne komunikacije i moći društvenih mreža, rekavši kako lako može doprijeti do 28 milijuna ljudi. Kazao je kako su društvene mreže alat za borbu protiv netočnih napisa u medijima te da će ih nastaviti koristiti kao predsjednik SAD-a.

‘Ne kažem da mi se to sviđa, ali poruka prolazi. Kad se objavi netočna priča ili što god, imam metodu kojom ću uzvratiti’, kazao je, dodavši da će se suzdržavati, no i da se nitko na društvenim mrežama ne bi trebao sramiti reći ono što misli.

‘Društvene mreže pomogle su mi da pobijedim’

‘Meni je to izvrsno. To je moderni način komunikacije. Ne bismo se trebali ničeg sramiti. Smatram da su mi društvene mreže pomogle da pobijedim u nekim nadmetanjima. Mislim da društvene mreže imaju veću moć nego novac’, rekao je Trump.

Progovorio je i o pozivu u kojem je Clinton priznala poraz na izborima.

‘Znači, Hillary je nazvala i bio je to divan poziv. Znam da joj je to bilo teško, mogu to zamisliti. Teže je bilo njoj nego što bi bilo meni. Mislim, meni bi bilo jako, jako teško. Nije mogla biti ljubaznija. Rekla je: “Čestitam Donalde, dobro obavljeno”. Čestitao sam joj jer je bila vrijedan suparnik’, rekao je Trump.

Zvao ga je i bivši predsjednik Bill Clinton.

Pitao bi Clintona i Obamu za savjet

‘Bio je vrlo ljubazan, rekao je da je to bila jedna od najboljih kandidatura koje je ikad vidio. Bio je zaista, veoma, veoma ljubazan’, rekao je Trump te dodao da bi tražio savjet od predsjednika Clintona, kao i od predsjednika Obame.

‘To je vrlo talentirana obitelj, naravno da bih razmislio o tome’, rekao je.

U posljednjem dijelu emisije, okružen članovima obitelji, Donald Trump govorio je o namjeri da ukine Obamacare (Zakon o dostupnoj zdravstvenoj njezi), ali da bi zadržao dijelove koji mu se sviđaju. Kaže kako bi zadržao korištenje roditeljskog osiguranja do navršenih 26 godina života i osiguranje za ljude s prethodnim dijagnozama.

Kaže kako praznog hoda između njegova i Obamina programa ne bi bilo te da bi se promjena odvijala trenutačno.

‘Učinit ćemo to istodobno. Bit će to u redu. To ja radim, obavljam dobar posao. Znate, ja znam kako te stvari idu.

Ukinut ćemo ga i zamijeniti. Nećemo imati dva dana ili dvije godine gdje ljudi nemaju ništa, zaključuje Trump.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr