PROKREMALJSKA MLADEŽ

PROSVJED U MOSKVI: Lijes s lutkom Erdogana položili pored turskog veleposlanstva

Mladi aktivisti skloni Kremlju položili su u petak lijes u kojem je ležala lutka s likom turskog predsjednika Recepa Tayipa Erdogana nedaleko od zgrade turskog veleposlanstva u Moskvi, dok u Rusiji tutnji bijes protiv Ankare čije su oružane snage srušile ruski zrakoplov.

“Čelnici mladeži stranke Rodina su danas blizu veleposlanstva položili lijes s lutkom na napuhavanje s likom predsjednika Erdogana koji simbolizira tursku politiku”, objavila je ta stranka u priopćenju.

Nisu imali dozvolu za prosvjed

Dvadesetak aktivista je sudjelovalo u akciji tijekom koje su položena i dva buketa cvijeća s natpisima “Neprijateljima Rusije” i “Marionetama Sjedinjenih Država”, prema priopćenju.

Gradska uprava Moskve nije izdala odobrenje za tu akciju, a policija je privela dvojicu organizatora, ali ih je morala pustiti jer kao zastupnici u gradskoj skupštini imaju imunitet.

NAPETOST I PRIJETNJE: Rusi vraćaju vizni režim za Turke, Erdogan im poručio da se ne igraju s vatrom

Na Krimu ‘zapalili’ Erdogana

Na Krimu je skupina mladih u petak zapalila lutku s likom Erdogana na glavnom trgu Simferopola.

U Salekhardu, na ruskom dalekom sjeveru, na pročeljima nekolicine zgrada su istaknuti transparenti kojima se poziva na bojkot turskih proizvoda i putovanja u tu zemlju.

U ZNAK DOBRE VOLJE: Ruski komunisti traže od Turske da vrati Aju Sofiju kršćanima

Povratak na Net.hr