USRED PANDEMIJE

PROSTITUCIJA I KOKAIN U SRCU BANJE LUKE: Klub objavljivao provokativne fotke na Facebooku; Pogledajte snimku racije

U Banjoj Luci je uhićen vlasnik ugostiteljskog objekta u središtu grada zbog sumnje da je organizirao prostituciju, kao i zbog nepridržavanja mjera propisanih u vrijeme epidemije koronavirusa

Danas je objavljeno da je 11 državljana BiH, Srbije i Slovenije uhićeno protekle noći u Banjoj Luci u policijskoj akciji razbijanja lanca prostitucije pri čemu je otkrivena i droga.

Kako su izvijestili iz Policijske uprave u Banjoj Luci, tijekom protekle noći uhićen je vlasnik ugostiteljskog objekta u središtu toga grada zbog sumnje da je organizirao prostituciju, kao i zbog nepridržavanja mjera propisanih u vrijeme epidemije koronavirusa. Uhićena su još dva bosanskohercegovačka državljanina, te četiri djevojke iz Srbije zbog sumnje da su za novac pružala seksualne usluge u ugostiteljskom objektu. Tom prigodom policija im je oduzela novac.

U policijskoj raciji zatečena su i četiri državljanina Slovenije koji su također uhićeni. Kod jednoga je pronađen kokain, dok je nakon testiranja utvrđeno da su konzumirali ovu drogu. Prema priopćenju, policijska operacija ‘Dolar’ izvedena je po nalogu Okružnog javnog tužiteljstva Banje Luke. Policija nastavlja istragu, a nad uhićenima se provodi kriminalistička obrada.

Priznale kako su došle do novca

Dvije od šest djevojaka, koje su protekle noći zatečene u lokalu “Caribic Dance”, u sklopu hotela “Ćetojević” u Banjoj Luci, priznale su da su novac u gotovini, koji je kod njih pronađen, zaradile prostitucijom, doznale su Nezavisne novine. Portal dodaje da je u objektu zatečeno šest djevojaka, koje su inače radile kao plesačice, od čega su dvije Banjalučanke, a preostale četiri iz Srbije, s tim što nisu prijavile boravak u Banjoj Luci.

Nezavisne novine su neslužbeno doznale da je policija u ovaj objekt ušla oko 23.15 sati, te je utvrđeno da je radio usprkos odluci po kojoj može raditi do 22 sata. Unutra je zatečeno oko 20 gostiju i svi su legitimirani. “U objektu su zatečena četiri državljanina Slovenije, koji su testirani na droge, i tri su bila pozitivna na kokain, a kod jedne osobe je pronađen kokain”, ističu sugovornici Nezavisnih novina.

Klub ima i Facebook stranicu

Navodno je uhićeno 11 osoba, među kojima su vlasnik lokala Lari Živković  iz Prnjavora, plesačice i državljanin Slovenije kod kojega je pronađen kokain. “Uhićen je i državljanin Slovenije Alen D., koji je izdržavao zatvorsku kaznu od tri godine za drogu. Pao je i Mirhad F., državljanin Slovenije i BiH. On je izdržao kaznu zatvora od šest godina zbog krađe vozila. Među uhićenima je i Miroslav S., inače državljanin Slovenije, koji je uhićen u Italiji zbog droge”, kažu sugovornici.

Dnevni avaz javlja da klub u koji je upala policija ima i Facebook stranicu koju prati gotovo 750 ljudi. Stranica je puna provokativnih fotografija i videa na kojima se vide djevojke u izazovnim pozama koje pozivaju goste u klub.

Povratak na Net.hr