HTJELI LIKVIDIRATI PREMIJERA

PROŠIRUJE SE ISTRAGA O TERORISTIČKOM NAPADU U CRNOJ GORI: Sumnja se i na dvojicu Rusa

Crnogorsko Specijalno državno tužiteljstvo narednih dana proširit će istragu protiv još nekoliko osoba za koje se osnovano sumnja da su na dan izbora 16. listopada bile upletene u pripremu terorističkih napada na državne institucije i u likvidaciju premijera Mila Đukanovića.

Kako javljaju podgorički mediji, proširenjem istrage obuhvaćena su dvojica ruskih državljana, Eduard Vladimirovič Širokov i Vladimir Nikolajevič Popov, te ukupno 19 srpskih državljana, a pod lupom istražitelja su i pojedini političari iz oporbenog Demokratskog fronta (DF).

Trebali likvidirati premijera Đukanovića

Mediji navode da je jednom od čelnika DF-a bio povjeren zadatak da s Bratislavom Dikićem, bivšim šefom srpske žandarmerije, rukovodi okupljenim građanima, nakon izbijanja kaosa ispred zgrade parlamenta.

PLANIRALI TERORISTIČKE AKCIJE I LIKVIDACIJE: U Crnoj Gori uhićeno 20 naoružanih Srba, vođa im bivši šef policije

CRNA GORA: Srpskim teroristima koji su pokušali državni udar produžen pritvor

Srpski državljanin Aleksandar Sinđelić, kojeg je naknadno uhitila srbijanska policija, okrivljen za pripremanje terorističkih napada na dan izbora, saslušan je pred specijalnim vijećem Višeg suda, gdje je, kako saznaje podgorički dnevnik “Pobjeda”, razmatran prijedlog tužiteljstva da mu se dodijeli status svjedoka suradnika.

On se naredbom za provođenje istrage tereti da je s Dikićem organizirao kriminalnu skupinu koja je u noći 16. listopada trebala izazvati krvoproliće na ulicama Podgorice, zauzeti parlament i likvidirati premijera Đukanovića.

Milo Đukanović

Tražit će se izručenje

Sinđelić je, prema sazanjima lista, pred tužiteljima naveo da iza planiranog krvoprolića stoje dvojica ruskih nacionalista koji rade za jednu od najmoćnijih ruskih obavještajnih službi i da su ga oni angažirali. Ispričao je da su dvojica ruskih obavještajaca bila u Beogradu i kada su čuli za uhićenja u Podgorici, sjeli su u avioni i vratili se u Rusiju.

Prema njegovom iskazu, oni su osmislili, financirali i rukovodili čitavom akcijom.

ORGANIZATOR TERORISTIČKOG UDARA U CRNOJ GORI SE SLOMIO: ‘Sve je priznao. Kako su tekle pripreme i tko ga je angažirao!

Crnogorsko tužiteljstvo, navode mediji, ovih dana tražit će preko međunarodne pravne pomoći i Interpola saslušanje i izručenje ruskih državljana Širokova i Popova, koji su i službeno pod istragom, kao i još trojice građana Srbije – Predraga Bogićevića, Nemanje Ristića i Miloša Jovanovića.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr