Pronađeno još jedno tijelo na Costa Concordiji

U spremnicima Concordije ima 2400 tona goriva, koji bi nizozemska tvrtka Smit trebala iscrpsti. Stručnjaci tvrtke su već spremni, samo čekaju kada će se obznaniti završetak traganja za nestalim osobama.

Pronađeno je tijelo ženske osobe u unutrašnjosti broda Costa Concordia zbog čega se broj poginulih u nesreći popeo na 12 osoba, izvještava BBC. Policija je izjavila kako će se DNA testom utvrditi identitet žene koja je na sebi imala prsluk za spašavanje.

”Nastavlja se traganje za nestalim osobama s broda Costa Concordia koji je doživio havariju prije tjedan dana”, izjavio je komesar za izvanredno stanje, Franco Gabrielli, na današnjoj konferenciji za novinare u Porto Santo Stefanu. Još se traga za 23 osobe od 4.234 putnika i članova posade, a službeno je 12 osoba poginulo. Gabrielli je kazao kako je okolica već zagađena naftom.

U spremnicima Concordije ima 2400 tona goriva, koji bi nizozemska tvrtka Smit trebala iscrpsti. Stručnjaci tvrtke su već spremni, samo čekaju kada će se obznaniti završetak traganja za nestalim osobama. I dalje se vodi polemika oko toga što se dogodilo na komandnom mostu u vrijeme havarije i kako je reagirao zapovjednik Francesco Schettino.

Povratak na Net.hr