Profesor oko škole prodavao kokain i marihuanu

Talijanska policija uhitila je 42-godišnjeg profesora zbog preprodaje droge. Zahvaljujući anonimnoj dojavi građana, profesor je ‘pao’ u gradu Castelfiorentino blizu Firence. U njegovom automobilu pronađeno je 5 grama kokaina i 45 grama marihuane.

Uhićenje srednjoškolskog profesora šokiralo je stanovnike ovog malog grada u Toskani. Profesor je uhićen u blizini škole. Droga koja je pronađena u njegovom automobilu bila je u paketićima pripremljena za prodaju.

Četrdesetdvogodišnjak je zadržan u pritvoru, a istražitelji ispituju učenike i profesore škole u kojoj je predavao.

Trgovac smrti

“Ovo je nešto što nikada nismo željeli da se dogodi. Ovo će povećati prag zabrinutosti”, komentirao je jedan od vijećnika gradića Castelfiorentina. Smatra da nakon ovog policija treba značajno pojačati borbu protiv zlouporabe droga akcijama i izvan škola.

“Poznato je da u školama mladi ljudi često imaju prvi kontakt s drogom, ali u slučaju kada djeci njihov učitelj prodaje drogu on dvostruki kriminalac. Kao trgovac smrti ako bude osuđen, čak i nakon završetka kazne, nikada više neće moći raditi kao nastavnik”, kazao je vijećnik za portal Nove da Firenze.

Povratak na Net.hr