Raznijet će se dok slijeću

PROCURIO TAJNI DOKUMENT: ‘Teroristi planiraju niz napada na međunarodne aerodrome u ožujku’

Bombaši samoubojice iz skupine al-Shabaab planiraju nekoliko samoubilačkih napada u kenijskim zračnim lukama, sugeriraju izvještaji sigurnosnih službi koji su procurili u javnost.

Nakon dopisa Kenijske agencije za zračne luke u kojem se upozorava na napade skupine bliske Al Kaidi, podignuta je razina sigurnosti u glavnim zrakoplovnim lukama, prenosi britanski Independent.

BOMBA U LAPTOPU: Somalijski bombaš planirao raznijeti avion Turkish Airlinesa

POVEZANI S AL KAIDOM: Ubijen je zapovjednik elitne postrojbe somalijskih terorista

Interni dopis, koji je procurio u javnost, poslan je svim upraviteljima u zračnim lukama u cijeloj zemlji. U njemu se navodi kako se bombaši samoubojice namjeravaju raznijeti tijekom slijetanja.

Prema dopisu, tim od 11 bombaša samoubojica prošlo je obuku u Somaliji kako bi u ožujku izveli napade. U dopisu kaže: “Pet operativaca će napasti Međunarodnu zračnu luku Jomo Kenyatta ili zračnu luku Wilson, dok će se ostatak usredotočiti na zračne luke uz obalu, među njima Međunarodnu zračnu luku Moi (MIA) u Mombasi.”

Izvršni direkor Agencije za zračne luke Yatich Kangogo potvrdio je legitimitet dopisa, ali je kazao kako prerano izašao u javnost. “Naravno da je Agencija svjesna globalne terorističke ugroze. Među ostalima i i Al Shabaaba koja je izašla u javnost i zaprijetila napadima u Keniji”, rekao je Kangogo. “Zato smo podigli operativnu kategoriju ugroženosti na visoki stupanj pripravnosti u suradnji s drugim nacionalnim sigurnosnim organima koji su također povećali oprez u borbi protiv bilo kakve potencijalne prijetnje.”

Povratak na Net.hr