BACIO MOBITEL S KROVA

PROCURILI DETALJI UŽASNE SVAĐE: ‘Bill i Hillary zakačili se netom pred izbore, on je skoro dobio infarkt od bijesa!’

Bliski suradnik Billa Clintona svjedočio je žestokoj svađi s Hillary. “Mislio sam da će Bill dobiti infarkt”, kaže on te otkriva i prave razloge zašto je izgubila.

Pred sam kraj kampanje, Bill i Hillary Clinton žestoko su se posvađali jer je Hillary krivila ravnatelja FBI-ja Jamesa Comeya za njen nagli pad u anketama.

“Bio sam sa Billom u Little Rocku kada je krenulo urlanje na telefon. Ona je optužila Comeya da je ponovo otvorio istragu zbog njenog korištenja privatnog email servera i tako preokrenuo njenu kampanju” rekao je jedan od najbližih suradnika bivšeg američkog predsjednika, prenosi Daily Mail.

CLINTON PRONAŠLA KRIVCA ZA PORAZ: ‘Ti prijelomni događaji na kraju kampanje bili su previše za nas’

“Bill nije prihvaćao da će je Comey stajati izbora. Što se njega ticalo, sva krivica je ležala na Robbyju Mooku (voditelju kampanje), Johnu Podesti (predsjedniku kampanje) i Hillary jer su bez imalo takta i stava govorili o jadnoj ekonomiji i utjecaju gospodarstva na milijune i milijune glasača radničke glasa”, nastavlja izvor.

‘Mislio sam da će dobiti infarkt’

“Bill je bio toliko crven u licu da sam se plašio kako će dobiti srčani udar. Toliko se razbjesnio da je bacio mobitel sa krova svog penthausa prema rijeci”, ističe suradnik.

Tijekom kampanje, Bill Clinton mislio je da ga voditelji kampanje ignoriraju i molio ih je da fokus kampanje stave na ekonomiju. Ponavljao im je da bi se trebali obraćati ljudima koji se osjećaju pregaženima tehnološkim napretkom i globalizacijom.

“Bill je rekao kako stalno napadanje Trumpa zbog njegovih mana zabavlja vodstvo kampanje i medije, ali to nije poruka koja će angažirati birače, osobite ne u industrijskim državama” pojašnjava izvor.

‘On ipak zna nešto o kampanji’

“Bill se uvijek u kampanji nastojao pokazati kao čovjek koji razumije vaše muke, a Hillary je ispala kao netko tko bijesni na svog protivnika, ne kao netko tko želi poboljšati život radničkoj klasi” kaže izvor, koji dodaje da je Bill žestoko kritizirao Hillary jer nije prihvatila poziv na obilježavanje dana sv. Patrika na Sveučilištu Notre Dame. Njeni savjetnici nisu smatrali da ne bi trebala pokušavati pridobiti bijele katolike.

“Bill je rekao i kako su mnogi Afroamerikanci duboko razočarani Obaminom vladavinom. Usprkos sve većem angažmanu države, crncima ekonomski nije bilo ništa bolje, a nasilje im je i dalje uništavalo zajednice. Rekao je da bi Hillary trebala otići na južni dio Chicaga i osuditi nasilje.”

Pobijesnio je jer ga nisu slušali

Iako je Bill priznao da je FBI-ovo otvaranje istrage došlo u nezgodnom trenutku, bio je uvjeren da skandal nije odnio prevagu jer su birači već odavno odlučili.

“U korijenu njegovog bijesa leži to što su ga njeni savjetnici i vodstvo kamanje stalno distancirali. Ne može biti koristan ako se vidi kao tek još jedan volnoter. Nisu ga slušali i to ga je razbjesnilo. A on ipak nešto zna o političkim kampanjama. Na početku listopada mi je rekao da Hillary i njena ekipa srljaju u propast. ”

Povratak na Net.hr