Tamna prošlost

PROCURILA SNIMKA: Naoružani Aleksandar Vučić sa Šešeljem obilazi srpske postrojbe

Na društvenim mrežama objavljena je video snimka na kojoj “ratnik Vojislav” obilazi srpske postrojbe u BiH. U društvu mu je Aleksandar Vučić, tada mlad i naoružan, a danas aktualni predsjednik Vlade Srbije koji sada na Balkanu, navodno, provodi miroljubivu politiku.

Video snimka objavljena na YouTubeu, naslovljena “Prof. dr Vojislav Šešelj posetio borce na frontu i predsednika Radovana Karadžića!” širi se društvenim mrežama u trenutku kada se vodi istraga oko incidenta koji se prošli tjedan dogodio u Srebrenici, kada je šef srpske vlade Aleksandar Vučić napadnut tijekom obilježavanja 20. obljetnice masakra u kojem je ubijeno gotovo 8.000 Bošnjaka.

S obzirom da je poznato da je aktualni premijer Srbije za vrijeme krvavih ratnih događanja bio jedan od najbližih suradnika zločinca Vojislava Šešelja, snimka, po svemu sudeći, nije u javnost slučajno isplivala baš sada.

Nastala je tijekom rata u okolici Sarajeva.

Video, u čijoj podlozi je pjesma koja slavi “ratnika Vojislava”, prikazuje i Vučića odjevenog u civilnu odjeću i naoružanog automatskom puškom. Čini se, pokušavao je izbjegavati kameru, ali ga je “uhvatila” i na snimci se najbolje vidi od  treće minute i 40 sekunde.

Neka druga politika

Danas je Vučić manje borben i vodi, bar tako tvrdi, neku drugu politiku. Tako je i nakon incidenta u Srebrenici uglavnom govorio “pomirujućim” tonovima.

“Gradit ćemo mir, a razni kreteni neće moći uništiti budućnost Balkana”, kazao je Vučić prije nekoliko dana. Tek se zamjerio bošnjačkom lideru u BiH Bakiru Izetbegoviću koji mu garantirao sigurnost, a koji ga na komemoraciji, žalio se srpski premijer, nije niti pozdravio.

Nakon nimalo ugodne scene u Srebrenici, Vučiću bi objava ove snimke mogla donijeti nove probleme.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr