Probudio se dok su mu liječnici operirali pluća!

Dvadesetdvogodišnji Šveđanin kojem je kolabiralo plućno krilo probudio se usred operacije na plućima, a nije mogao upozoriti liječnike da je budan i da trpi nepodnošljive bolove.

Strašno je iskustvo mladić doživio u ožujku ove godine, a sada je u medijima objavljeno njegovo svjedočenje koje je predao švedskom Nacionalnom odboru za zdravstvo i socijalnu skrb.

“Bilo je užasno, moja najgora noćna mora”, napisao je mladić iz grada Växjö na sjeveru Švedske. Mladić je prije operacije primio opću anesteziju, ali se, petnaest minuta nakon što je uspavan, probudio i postao svjestan da se nalazi na operaciji. Čuo je sestre i doktore kako govore, a bol je postajala nepodnošljiva.

“Mozak mi je stalno ponavljao ‘reci svoje ime, reci nešto, pomakni prste’, ali bio sam potpuno nesposoban da išta kažem ili pomaknem tijelo”, napisao je mladić. Bio je budan 30 do 35 minuta, od zahvata koji je trajao 50 minuta, piše Local.

“Moje prve riječi kad sam se opet probudio bile su ‘Što ste dovraga učinili? Leđa me bole, dajte mi anesteziju'”, napisao je mladić. Ispričao je šokiranim liječnicima što se dogodilo, a potom i anesteziologu. No, nitko iz bolnice mu još nije objasnio što se točno dogodilo i zašto anestezija nije djelovala.

“Još mi je teško. To je bila najgora stvar koju sam mogao zamisliti. Još katkad ne mogu spavati”, naveo je mladić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr