ŠKOLOVANA ZA ZAVOĐENJE

PRIZNANJE UKRAJINSKE ŠPIJUNKE: ‘Seksala sam se s ključnim metama, drogirala ih i snimala’

Žena koju zovu ‘Ukrajinska Mata Hari’ uhićena je od strane proruskih pobunjenika koji tvrde da je ona poslana kako bi zavela i otela njihove borce.

28-godišnja Liliya Kots je osumnjičena za članstvo u ukrajinskim nacionalističkim organizacijama te za rad na tajnom zadatku za kijevsku obavještajnu službu SBU. Uhvaćena je u Donjecku nakon što se sprijateljila s jednim od separatističkih boraca. U navodnom je priznanju rekla da su ju ‘obučili kako postupati s muškarcima’, piše Daily Mail.

‘Morali smo saznati što je više moguće, a to je značilo i seks s metama’

Ispričala je da su ju trenirali kao ‘lastavicu’, KGB-ovu agenticu obučenu za zavođenje, a to je navodno uključivalo i seksualne odnose s metama.

‘Morali smo se približiti metama koliko god je to moguće i saznati što više, a to je uključivalo i seksualne odnose s njima’, ispričala je Liliya Kots i dodala da su razgovori s metama snimani.

Članica Desnog sektora?

Osim za zavođenje, obučena je i za pucanje, postavljanje eksploziva i čitanje karata. Nije poznato pod kakvim je pritiscima bila kad je dala svoje priznanje, no rekla je da su njezina saznanja uvijek proslijeđivana SBU putem kontrolora koji su bili stariji članovi Desnog sektora, ukrajinske nacionalističke grupacije.

Nakon što se u Donjecku sprijateljila s jednim separatističkim borcem, planirala ga je drogirati i prevesti ga na teritorij pod kontrolom Kijeva.

Daily Mail ima fotografije na kojima je Liliya Kots obučena u paravojnu uniformu. Koristi još i ime Lilya Kashtan, prenosi Daily Mail.

Glasnogovornik Desnog sektora Artem Skoropadskyy rekao je daLiliya Kots nije aktivistica niti volonterka te organizacije. Jedan je zapovjednik volonterskog bataljuna Organizacije ukrajinskih nacionalista rekao da ju je vidio u blizini vojnog kampa, no istaknuo je da se ona nikad nije priključila tim redovima.

UKRAJINSKI PREMIJER OPTUŽUJE: “Ruske tajne službe isplanirale su operaciju rušenja MH17”

SUKOBI U UKRAJINI: Separatisti ubili sedam vojnika na istoku zemlje, ranjeno je 13

NASILJE PRIJE PREGOVORA O PREKIDU VATRE: U Ukrajini ubijena četiri vojnika, 15 je ranjeno

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr