STRAH OD MAKEDONSKOG SCENARIJA

PRIPREME ZA IZBJEGLIČKI VAL: Bugari na granice postavili vojsku i borbena vozila

Bugarska je u srijedu na granicu s Grčkom i Makedonijom postavila vojsku i borbena vozila. Kako je rekla njihova ministrica unutarnjih poslova, pribojavaju se apokaliptične situacije i htjeli bi je izbjeći.

Dok Mađari razmatraju postavljanje vojske na granicu zbog izbjeglica, Bugari su to već učinili. Naime, od jutros se na tri granična prijelaza s Makedonijom uz vojnike nalaze i borbena vozila “hamer”, piše B92.

Tamošnja ministrica unutarnjih poslova Rumiana Bachvarova kazala je u utorak kako zemlja ima tri plana kad je riječ o dolasku novog vala izbjeglica. “Opcija koja je apokaliptična je da priljev izbjeglica bude velik kao onaj u Makedoniji. Ipak smatramo da je opasnost da se tako nešto dogodi u Bugarskoj jako mala s obzirom da su bugarske granice dobro čuvane”, izjavila je Bachvarova. Kao dodatno osiguranje u sve je uključena vojska koja je postavljena na granicu s Grčkom i Makedonijom.

Bugari su svjesni da izbjeglicama ne mogu zabraniti ulazak u zemlju, ali poručuju da je njihovo evidentiranje obavezno budući da među migrantima ima i onih koji su sudjelovali u borbenim djelovanjima te terorista.

B92/Danas.hr

Povratak na Net.hr