EU I NATO NISU SRETNI

PRIJETI LI ESKALACIJA SUKOBA? Usred napetosti s Ukrajinom, Rusija poslala ratne brodove u Crno More: ‘To je izuzetno zabrinjavajuće…’

U petak je rusko Ministarstvo obrane objavilo da će određena morska područja uz Krim biti zatvorena mjesecima zbog manevara

Usred obnovljenih napetosti na istoku Ukrajine, Rusija je u subotu poslala 15 ratnih brodova u Crno more na manevre. Oni su u subotu prošli Kerčka vrata kod poluotoka Krim, objavila je ruska mornarica, a prenijela je agencija Interfax. Nije rečeno koliko će vježbe trajati.

Sjedinjene su Države prethodno otkazale raspoređivanje dva ratna broda u Crno more nakon prigovora Rusije, prema turskim izvorima.

KIJEV ZAPRIJETIO MOSKVI: Pucat ćemo na brodove vaših špijuna! Otkrili su i plan u slučaju da ne uđu u NATO: ‘Nemamo drugog izbora…’

UKRAJINSKI PREDSJEDNIK OTIŠAO NA BOJIŠNICU: Merkel od Putina traži povlačenje ruskih potrojbi na granici s Ukrajinom

EU, NATO i Ukrajina kritizirali postupke Rusije

U petak je rusko Ministarstvo obrane objavilo da će određena morska područja uz Krim biti zatvorena mjesecima zbog manevara. Dodalo je da brodski promet u tjesnacu neće biti poremećen.

Europska unija, NATO i Ukrajina kritizirali su postupke Rusije. Visoki dužnosnik EU-a rekao je da se radi o “izuzetno zabrinjavajućem razvoju događaja”.

Međunarodna zabrinutost raste zbog eskalacije sukoba na istoku Ukrajine zbog raspoređivanja ruskih snaga nedaleko od ukrajinske granice.

ZLOKOBNE OZNAKE NA RUSKIM TENKOVIMA: Dobro je poznato što znače, a Putin na granici s Ukrajinom već ima 80.000 vojnika…

NEŠTO SE ‘KUHA’ U UKRAJINI: Njemačka i SAD pozivaju Rusiju da povuče svoje oružane snage s granice

Šef ukrajinske vojne operacije: ‘Ne očekujem novi rat’

U međuvremenu, šef ukrajinske vojne operacije Sergej Nayev rekao je da ne očekuje novi rat. “Tamo ne vidimo nikakve pripreme za napad”, rekao je ukrajinskoj televiziji u petak navečer.

“Zapravo su postavljene poljske bolnice. Sve su jedinice u logorima, na poligonima”, rekao je. “Vojnim jezikom govorimo o pokazivanju sile.”

U međuvremenu, ukrajinski diplomat uhićen je u ruskom gradu Sankt Peterburgu nakon što je primio povjerljive dokumente, objavila je domaća obavještajna služba FSB, što nije kompatibilno sa statusom diplomata.

Povratak na Net.hr