NOVI DETALJI

VELIKI PREOKRET U ISTRAZI TRAGEDIJE GERMANWINGSA? ‘Moj Andreas nije srušio avion u Alpe, imam dokaz nevinosti’

Obitelj Andreasa Lubitza, kopilota koji se smatra krivim za pad aviona Germanwingsa jer ga je zabio u Alpe, uvjerena je da on nije kriv. Njegov otac poslao je njemačkim medijima priopćenje u kojom je najavio konferenciju za petak kada je druga obljetnica od pada zrakoplova.

‘Dosad se smatralo da je kopilot koji je bio depresivan namjerno i planirano izveo samoubojstvo i zrakoplovom se zaletio u Alpe. Mi smo sigurni da to nije točno’, navodi se u priopćenju kojeg je otac poginulog pilota poslao Bildu.

Unajmili su vještaka

Gunter Lubitz tvrdi kako ima vještaka koji će u petak dokazati Andreasovu nevinost. Tim van Beveren, ugledni zrakoplovni stručnjak, je proučio brojne dokazne materijale i izvješća te napravio vlastitu istragu.

Državno odvjetništvo u Duesseldorfu iznenađeno je ovim razvojem situacije. Oni kažu – nema sumnje da je Andreas Lubitz krv za pad zrakoplova.

Patio od depresije?

U priopćenju koje je poslala obitelj također se navodi da je spomenuto odvjetništvo skeptično prema teoriji o depresiji te je prekinulo istragu protiv liječnika. No, državno odvjetništvo tvrdi kako je Lubitz 2008. i 2009. patio od depresije te da je u trenutku pada aviona bio psihički bolestan i da je uzimao antidepresive.

Obitelji žrtava šokirani su i bijesni zbog izjava oca Andreasa Lubitza.

Podsjetimo, zrakoplov Germanwingsa, tvrtke kćeri njemačke Lufthanse, na letu 9525 srušio se 24. ožujka 2015. godine u francuske Alpe. Avion se raspao, svih 144 putnika i šest članova posade poginuli su.

Povratak na Net.hr