HTJELA JE SELFIE

PREKORAČILA OGRADU DA BI SE SLIKALA S JAGUAROM PA ZAVRŠILA U NJEGOVIM PANDŽAMA: ‘Samo smo čuli kako viče ‘upomoć’

Jaguar je zgrabio i ozlijedio ženu koja je zoološkom vrtu u blizini Phoenixa u Arizoni prekoračila ogradu kako bi napravila selfie

Ženu koja je u Wildleife World zoološkom vrtu u blizini Phoenixa u Arizoni prekoračila ogradu poželjevši napraviti selfie, zgrabio je i pandžama ozlijedio jaguar, priopćili su službenici zoološkog vrta, poručivši ljubiteljima životinja da velika mačka zbog toga neće biti uspavana.

Na videosnimci napravljenoj mobitelom vidi se najmanje jedna ogrebotina na ženinoj lijevoj podlaktici, dok se u bolovima valja po tlu. “Čuo sam ženu kako vrišti: ‘Upomoć, upomoć, upomoć’ … kada je jaguar pružio šapu iz kaveza i zgrabio je za ruku, zarinuvši joj pandže u meso”, rekao je svjedok Adam Wilkerson za Fox 10 televiziju.

Njegova je majka pokušala odvratiti pozornost jaguaru gurnuvši mu bocu s vodom u kavez, a Wilkerson je, kako je rekao, odvukao djevojku. Na snimci napravljenoj mobitelom vidi se kako životinja žvače plastičnu bocu.

Vratila se kako bi se ispričala

Identitet žene (30) neće biti objavljen, rekao je Shawn Gilleland, glasnogovornik agencije Rural Metro Fire, koja je intervenirala na poziv.

Odvezena je u bolnicu gdje joj je pružena pomoć, a poslije se vratila u zoološki vrt ispričati, rekao je Gilleland. “Željela je napraviti selfie ili snimiti životinju pa je približila ruku kavezu tako da ju je životinja uspjela zgrabiti”, rekao je Gilleland.

Jaguaru se neće ništa dogoditi

Zoološki vrt priopćio je da ženka jaguara nikad nije napustila kavez te da se incident ispituje. “Možemo vam obećati da se našem jaguaru ništa neće dogoditi”, odgovorio je zoološki vrt na Twitteru na zabrinute upite građana hoće li životinja biti uspavana.

Sve kaveze okružuje ograda, udaljena od njih nekoliko metara, rekla je glasnogovornica vrta Kristy Morcom. “Preko nje se treba popeti, nije to baš tako lako”, dodala je Morcom. “To su divlje životinje, ograđene s razlogom”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr