vapaj iz BIH

PRAVO I DUŽNOST: ‘Ne želim se na silu udati za nekog koga ni ne poznajem’

Potresno pismo mlade zaljubljene Bosanke nedavno je stiglo na adresu redakcije Novi.ba. Mlada djevojka prakticira Islam od malih nogu, a sada je došlo vrijeme njene udaje. Roditelji su joj odabrali ‘pravog’, međutim ona je zaljubljena u ‘krivog’.

Pismo koje je poslala redakciji novi.ba prenosimo u cjelosti:

“Imam 24 godine i dolazim iz Bosne. Pokrivena sam i živim islam svoj cijeli život. Moja priča je prosta, znala sam cijeo život za školu i vjeru.

Uspješno sam završila studije i došlo je vrijeme moje udaje. Roditelji žele da se udam za čovjeka kojeg su mi oni našli. A ja sam prije nekoliko mjeseci upoznala momka iz Sandžaka koji studira u Turskoj, mnogo smo se zavoljeli. I moji i njegovi su protiv nas, i mjesto i vrijeme, čini se kao da je sve protiv nas. Ovo je moja ispovijest. Moja tajna i moj život.

‘Zaslužili smo malo sreće’

Iskreno da vam kažem, ja nikada nisam nikog voljela kao njega. To je moja prva ljubav. I ne želim da se na silu udam, za nekog koga i ne poznajem. Ovim putem želim da njemu kažem da ga volim i da ne odustaje od nas.

Znam da neće biti lako, ali je vrijedno da dočekamo naše sutra. Mi ne tražimo puno od svijeta. Samo jedno mjesto ispod neba za nas.

Željela bih da zna da se i dalje borim za njega i neka naša priča ugleda svjetlo dana. Nismo savršeni, ali mislim da smo zaslužili malo sreće u ovom svijetu. Uspjeli smo da ostvarimo tako iskrenu i čistu ljubav na ovom svijetu gdje nas sve vara. Da li je moj način ispravan i da li je ispravno ovo sto radim, vrijeme će da pokaže.

Uzimam vas da budete svjedoci mojoj ljubavi i mojoj borbi. Samo se nadam da nisu uzalud ovi redovi koje pišem.

Poželite mi sreću.

Hvala vam”.

Povratak na Net.hr