NEVJEROJATNA SREĆA

PRAVIM ČUDOM PREŽIVIO NESREĆU: ‘U 3.30 ujutro počeli su me zvati. Na internetu sam vidio svoje ime na popisu poginulih’

Nitko o članova posade i putnika nije preživio rušenje ruskog vojnog zrakoplova, no sudbina je htjela da jedan član zbora ruske vojske ne krene na put.

Pjevač u zboru ruske vojske koji je proglašen mrtvim u tragediji u Sočiju ipak je, kako je ubrzo utvrđeno, živ i zdrav jer se nije ukrcao na kobni let budući da mu je istekla valjanost putovnice.

TRAGEDIJA NA BOŽIĆNO JUTRO: Srušio se ruski vojni avion s 92 osobe, poginuli članovi zbora Crvene armije

Nesporazum u zračnoj luci

Roman Valutov (29) je bio na popisu putnika leta, ali mu radnici na aerodromu nisu dali da uđe u avion jer nije imao važeći dokument. Putovnica mu je istekla još u srpnju.

“Bio sam u uredu za migracije, ali mi je jedna djevojka koja tamo radi rekla: Šalite se? Vaša putovnica istekla je još u srpnju. Iznervirao sam se i otišao kući”, rekao je Valutov o čijoj sudbini izvještava Daily Mail.

Šok nakon vijesti o nesreći

“Stigao sam kući u 3.30 ujutro i počeli su me zvati ljudi kako bi me pitali jesam li živ. Pogledao sam na internet i vidio svoje ime na popisu poginulih. Plakao sam. Moji prijatelji i rodbina bili su u šoku”, opisao je Valutov.

NOVI DETALJI TRAGEDIJE NAD CRNIM MOREM: Novinar koji je poginuo u padu aviona prije puta zaprosio djevojku

Među 93 žrtve bili su Ralina Gilmanova (22) i njezin zaručnik Mihail, koji su oboje bili članovi zbora Aleksandrov. Uskoro su planirali brak.

Posljednja poruka

Trogodišnji dječak Artem ostao je siroče, jer su u nesreći poginuli njegovi roditelji Oleg i Jekaterina Korzanov, plesači u zboru Crvene armije. Pjevač Aleksandar Šutko (30) objavio je na društvenim medijima poslednji post neposredno prije polijetanja.

Njegova sestra Ema rekla je: “Aleksandar me je nazvao i rekao da su se već ukrcali i da polijeću za 15 minuta. ‘Zvat ću te kad stignemo’, rekao je. Ali nije nas zvao. Pokušali smo ga kontaktirati, ali bio je van dometa”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr