PLAVA KRV U PROBLEMU

POTRAGA ZA BIVŠIM KRALJEM UPLETENIM U SKANDAL: Krije li se iza ovih vrata?

Pritisnut tvrdnjama o korupciji, Juan Carlos je u ponedjeljak naglo objavio odluku o napuštanju Španjolske

Bivši španjolski kralj Juan Carlos boravi u luksuznom hotelu “Emirates Palace” u Abu Dhabiju otkako je u ponedjeljak privatnim zrakoplovom napustio Španjolsku, izvijestio je u petak ABC.

PLAVA KRV I MITO: Dok ga istražuju zbog korupcije, bivši španjolski kralj otišao u Dominikansku Republiku

Dužnosnici Ujedinjenih Arapskih Emirata nisu bili dostupni za komentar, a ni iz hotela “Emirates Palace” nisu odgovorili na e-mail u kojemu se od njih traži da komentiraju informaciju. Pritisnut tvrdnjama o korupciji, Juan Carlos je u ponedjeljak naglo objavio odluku o napuštanju Španjolske, no još nema službene potvrde o tomu gdje se smjestio, što je pokrenulo lavinu nagađanja.

ABC izvješćuje da je u ponedjeljak ujutro privatni zrakoplov na letu Pariz – Abu Dabi sletio u sjeverozapadni španjolski grad Vigo te da su se ondje u avion, uz Juana Carlosa, ukrcala četvorica zaštitara i još jedna osoba.  Po dolasku u zračnu luku Al Bateen u Abu Dabiju, kralj i ostali helikopterom su prevezeni do hotela “Emirates Palace” u vlasništvu države.

Glasnogovornik hotela kazao je da mu nije poznato gdje se nalazi španjolski kralj, a ni kraljev odvjetnik nije bio dostupan za komentar.  Mediji su se prethodnih dana raspisali o tomu da se Juan Carlos nalazi u luksuznom odmaralištu u Dominikanskoj Republici, a po nekima je u Portugalu, zemlji u kojoj je proveo veći dio mladosti. No dužnosnici obiju država odgovorili su kako nemaju saznanja o tomu gdje se trenutačno nalazi.

Nakon vijesti o umiješanosti u financijski skandal, zbog čega je španjolski sud pokrenuo istragu, bivši španjolski kralj Juan Carlos donio je tešku odluku o napuštanju zemlje. O tomu je u pismu obavijestio svoga sina, španjolskoga kralja Filipa, kojemu je pojasnio da se na odluku o preseljenju iz Španjolske odlučio zbog javnih reperkusija na određene epizode iz njegova prijašnjeg života.

Kao jedan od razloga svojeg odlaska Juan Carlos je napisao kako Filipu želi olakšati obnašanje funkcije otklanjanjem svake mogućnosti tenzija i skandala. Bivši kralj u pismu nije naveo kamo je planirao otići.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr