TRAGIČNA NESREĆA

POSLJEDNJE RIJEČI PILOTA SRUŠENOG ZRAKOPLOVA: ‘Nema goriva! Srušit ćemo se! Pomozite nam!’

Očajničke posljednje riječi pilota koji je upravljao zrakoplovom u kojem su putovali brazilski nogometaši izašle su u javnost, prenosi Daily Mail.

Miguel Alejandro Quiroga Murakami objavio je svojih 77 putnika da će se zrakoplov srušiti. Naposljetku se i srušio, a 71 je putnik poginuo u kolumbijskim planinama, piše Daily Mail.

Posljednje riječi čuo pilot u drugom avionu

Drugi pilot, Juan Sebastian Upegui, preko radioprijamnika je u svom avionu čuo posljednje riječi svojeg kolege. Quiroga je u zastrašujućem posljednjem pozivu objavio da se radi o hitnom slučaju, a zatim je u panici povikao: ‘Nema goriva! Sva elektronika je potpuno otkazala! Pomozite nam! Srušit ćemo se!’.

TRAGEDIJA U KOLUMBIJI: Srušio se zrakoplov u kojem je bila i cijela brazilska nogometna momčad!

Quiroga je rekao da GPS ne radi i da ne zna što se događa. Ubrzo je objavio da nema ni kontakt s radarom te je očajnički pokušao dobiti koordinate za slijetanje.

‘Srušit ćemo se! Pomozite nam! Dajte nam koordinate za prisilno slijetanje!’, uzvikivao je očajni pilot.

Pilot Miguel Alejandro Quiroga Murakami

Već se nagađalo o tome da je tog jutra zrakoplov ostao bez goriva, i prije nego što se zbog loših vremenskih uvjeta srušio u Kolumbiji. Ipak, posljednje riječi pilota kose se s tom teorijom.

Ostali bez goriva samo nekoliko minuta nakon slijetanja

Istražitelji kažu da je vrlo sumnjivo to što zrakoplov nije eksplodirao prilikom udara kad se zabio u planinu na putu iz Bolivije prema kolumbijskom Medellinu.

Vjeruje se da je jedna preživjela stjuardesa rekla vlastima da je avion sa 77 putnika i članova posade ostao bez goriva nekoliko minuta prije planiranog slijetanja na aerodrom Jose Maria Cordova. Zrakoplov se srušio oko 30 minuta prije planiranog slijetanja u tu zračnu luku.

Do te su teorije istražitelji došli nakon tvrdnji da je pilot Miguel Alejandro Quiroga Murakami namjerno kružio prije slijetanja. Tako bi potrošio višak goriva s namjerom da ne dođe do eksplozije.

Nekim je čudom šest osoba preživjelo ovu nesreću, a kako je na letu bila i brazilska nogometna momčad, u Brazilu je proglašena trodnevna žalost.

ISPOVIJEST ČOVJEKA KOJI JE PREŽIVIO PAD AVIONA: ‘Svi su ustali i počeli vrištati, jedna jedina stvar mi je spasila život’

NESREĆA KOJA JE POTRESLA SVIJET: U bolnici umro i golman Danilo, otkriven bizaran uzrok pada zrakoplova?

 

 

 

 

 

 

Povratak na Net.hr