LOKALNI IZBORI U BiH

POSLIJEIZBORNO LUDOVANJE: U Srebrenici Srbi slavili uz policiju, Dodik zapjevao, neki skakali u fontanu…

Diljem Bosne i Hercegovine sinoć se slavilo ili tugovalo nakon objave rezultata jučer održanih lokalnih izbora.

Sarajevski portal Klix.ba javlja kako je u Srebrenici noćas bilo izuzetno napeto zbog slavlja nakon pobjede zajedničkog kandidata srpskih stranaka za načelnika općine Mladena Grujičića.

U Srebrenici klicali ‘Srbija!’

Mnoštvo ljudi došli su autobusima u Srebrenicu proslaviti Grujičićevu pobjedu zbog čega su na ulicama tog grada u kojem se tijekom rata u Bih dogodio genocid nad muslimanima bile raspoređene jake policijske snage. Uz povike i aplauze Grujičiću, okupljeni Srbi skandirali su “Pobjeda!” i “Srbija!”.

Istodobno je u Banjoj Luci predsjednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik s mikrofonom u ruci proslavio izbornu pobjedu svoje stranke zapjevavši narodnjački hit čiji refren glasi: “N može nam nitko ništa jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole”.

Dodik je usto jednom harmonikašu zataknuo za instrument novčanicu od 100 eura. Prethodno je na konferenciji za novinare Dodik pobjedu SNSD-a na lokalnim izborima nazvao “veličanstvenom”.

TUČNJAVA NA BIRALIŠTU U BIH: Brutalno ih napali jer nisu dozvolili glasovanje biračima sa hrvatskim putovnicama

 

Pobjedu proslavio skokom u fontanu

Portal Tuzlanski.ba javlja pak kako je ondje, nakon prvih objavljenih rezultata prema kojima je kandidat SDP-a Jasmin Imamović imao uvjerljivu prednost spram zajedničkog kandidata SBB-a i SDA Bahrudina Bate Hadžiefendića jedan Tuzlak to proslavio skokom u fontanu u tuzlanskom naselju Slatina.

Isti je potom kazao kako je “voda malo hladna, ali dobro je da je ima”, aludirajući time na dugoročlni problem s vodoopskrbom u Tuzli.

DODIKOV REFERENDUM PODRŽALO 99,8 POSTO BIRAČA: ‘Neće nam Izetbegović određivati datum rođenja naše Srpske’

Povratak na Net.hr