JUNAČKI ČIN

POSADA EGIPATSKOG TENKA SPASILA BAREM 50 ŽIVOTA: Pogledajte herojsku akciju kojom su spriječili jezivi teroristički napad

Junačka posada egipatskog tenka zaslužna je za spašavanje života 50 ljudi od eksplozije autobombe.

Posada tenka primijetila je automobil koji je jurio prema vojnoj kontrolnoj točki na Sjevernom Sinaju i počela voziti prema njemu. Zatim je tenk nastavio i pregazio taj automobil u kojem su bila četiri naoružana muškarca i čak 100 kilograma eksploziva. Na snimci se vidi kako civili pritom bježe u panici.

Dok se tenk povlačio, automobil je eksplodirao i vidio se golemi plamen. Pritom je poginulo sedam civila, uključujući i dvoje djece. No da nije bilo ove akcije, sigurno je da bi poginulo mnogo više ljudi.


Glasnogovornik egipatske vojske tvrdio je da je 50 osoba spašeno od sigurne smrti.

‘Oružane snage ponavljaju kako ovakva teroristička djela samo jačaju našu odlučnost da nastavimo iskorjenjivati ovakav terorizam na našem dragom Sinaju. Oružane snage će nastaviti žrtvovati sve što nam je drago, živote naših sinova, kako bismo sačuvali i zaštitili ovu naciju i njene ljude’, kaže glasnogovornik egipatske vojske, prenosi Daily Mail.

Egipatska vojska vodi borbu na poluotoku Sinaju protiv pobunjenika koje podupire Islamska država. Navodno je u novoj akciji protiv terorizma ubijeno više od 40 terorista.

Vojni izvor rekao je da se vojnici smještaju na lokacije na kojima su istjerali militante, umjesto da se povlače kao u prethodnim akcijama.

‘Nakon čišćenja sjedišta terorista, naši se vojnici smještaju tamo. Teroristi odlaze i ostavljaju svoje oružje za sobom.’

ISIS je vršio smrtonosne napade na egipatsku vojsku i policiju. Posljednji se napad dogodio 7. srpnja na Sinaju kada je ubijen najmanje 21 vojnik.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr