Trbuhom za kruhom

“Ponudili mi posao pa me pretvorili u seksualnog roba, morao sam spavati s muškarcima i snimati perverzarije”

Bekunda Sunday imao je 24 godine kada je našao posao u Keniji. Studirao je turistički menadžment u susjednoj Ugandi, a kako je jedva krpao kraj s krajem, bio je oduševljen kada mu je potpuni stranac koji se predstavio kao Charles ponudio posao u tvornici u Nairobiju.

Charles je njega i još jednog mladića odvezao osobnim automobilom u Keniju. Dva dana poslije, Bekunda je gledao kako mladića koji je putovao s njim, odjevenog samo u donje rublje i vezanog za stolac, dave plastičnom vrećicom zato što je pokušao pobjeći. Nakon njega, više nitko nije pokušao bježati i svi zarobljeni su shvatili da su postali seksualni robovi.

Šok već pri samom dolasku

Bekunda se prvi put uplašio kad je ušao u dvokatnicu u Nairobiju i ugledao trojicu mišićavih muškaraca u dnevnoj sobi. Jedan od njih je izjavio: “Skinite se”.

Nakon što su ih razodjenuli i pretukli, tri mjeseca je proveo zatvoren u sobici u kojoj je morao spavati s muškarcima i ženama. Često je morao glumiti neki zadani scenarij dok bi ga njegovi tamničari snimali.

Uspio je pobjeći kada su ga prodali jednom Britancu i prevezli u Ugandu gdje je trebao srediti papirologiju za putovanje. Iskočio je iz auta dok su njegovi čuvari kupovali hranu u Kampali, te je uletio ravno u policijsku postaju.

Policija je obećala pronaći ljude koji su ga iskorištavali, a danas, dvije godine kasnije, Bekunda je izgubio svaku nadu da će ikad ugledati Charlesa u zatvoru. Jedinica koja se bavi takvim slučajevima tvrdi da je njegov slučaj i dalje otvoren, no da je to vrlo kompleksan zločin koji uključuje “više igrača”.

6-GODIŠNJAK U PAKLU SEKSA Pedofilski lanac držao dijete u ropstvu, istražitelji plakali na bolesne snimke

Ozy/Danas.hr

Povratak na Net.hr