NIJE IM PREOSTALO NIŠTA DRUGO

POLICIJA PREKINULA PROSVJED PROTIVNIKA ANTI-KORONA MJERA U BERLINU: Nisu nosili maske i održavali razmak

‘Organizatorima prosvjeda smo priopćili odluku o prekidu prosvjeda jer dosadašnja upozorenja nisu urodila pridržavanjem uvjeta’

Policija u Berlinu naredila je prekid prosvjeda protivnika mjera protiv pandemije koronavirusa zbog nepridržavanja pravila o nošenju maski i održavanja razmaka, priopćila je policija danas preko Twittera. “Nažalost nama ne preostaje ništa drugo: organizatorima prosvjeda smo priopćili odluku o prekidu prosvjeda jer dosadašnja upozorenja nisu urodila pridržavanjem uvjeta za održavanje prosvjeda”, priopćila je policija preko Twittera.

Nakon što je sud ukinuo zabranu prosvjeda protivnika mjera protiv širenja pandemija koronavirusa što ga je prije nekoliko dana izdao grad Berlin, policija je objavila da će prosvjed biti toleriran jedino ako se sudionici budu pridržavali pravila o razmaku i nošenju zaštitnih maski što međutim nije bio slučaj. “Pravilo o održavanju razmaka, usprkos višestrukom zahtjevu preko razglasa, nije poštivano”, stoji u priopćenju.

POBUNA PROTIV ANTI-KORONA MJERA U BERLINU: Tisuće na ulicama, ozlijeđeno 45 policajaca; hrvatski zastupnik objasnio što se događa

Tražili odlazak Merkel

Prije toga je policija broj sudionika procijenila na oko 18.000. Na prosvjed je pozvala inicijativa “Queerdenken 711” iz Stuttgarta ali i desno-populistička Alternativa za Njemačku (AfD). Prosvjednici su u Berlin počeli stizati od ranog jutra a u koloni su se mogle vidjeti mnogobrojne zastava Rusije, Njemačke ali i zastave Njemačkog carstva.

Prosvjednici su tražili odlazak kancelarke Angele Merkel i ukidanje svih mjera borbe protiv koronavirusa a nosili su i transparente s članovima njemačke vlade u zatvoreničkim odorama.

SVI SLUŠAJU KAD ONA GOVORI, ALI VIJESTI NISU DOBRE; Merkel upozorila na jesen i zimu: ‘Stanje je teško, a možda će biti i još teže…’

‘Miješana publika’

Mediji javljaju o “miješanoj publici” među prosvjednicima: od čitavih obitelji do pripadnika ekstremne desnice. Među prosvjednike protiv mjera borbe protiv širenja zaraze dosad su se ubacivali pripadnici krajnje desnice i tzv. Građana Reicha, pri čemu se radi o grupacijama koje negiraju postojanja SR Njemačke.

Za poslijepodne su najavljeni i protuprosvjedi ali je nakon zabrane glavnog okupljanja pred Brandenburškim vratima upitno njihovo održavanje.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiit OVDJE.

Povratak na Net.hr