VIŠE NIJE MOGAO ŠUTJETI

POLA STOLJEĆA NAKON UBOJSTVA: Fotografija na Facebooku razotkrila okrutnog ubojicu vlastitog sina

Nasilni očuh nosio je gotovo 50 godina u sebi zastrašujuću tajnu o brutalnoj smrti dječačića, sve dok napokon nije optužen za ubojstvo.

David Dearlove (71) cijelo je vrijeme tvrdio kako je 19 mjeseci star Paul Booth umro od posljedica slučajnog pada s kreveta u listopadu 1968., piše Daily Mail.

No sada je optužen da je on jako zamahnuvši udario djetetom o kamin, što je prouzročilo katastrofalne ozlijede i smrt.

Fotografija ga natjerala da progovori

Njegov navodni zločin prošao je neprijavljen desetljećima, sve dok Paulov brat Peter, kojem je bilo samo 4 godine kada je Paul umro, nije na Facebooku 2015. ugledao fotografiju Dearlovea kako drži sliku dječaka.

Porota je čula kako je Petera godinama progonilo sjećanje na ono što je vidio kroz raškrinuta vrata noći kada je Paul umro. Ispričao je kako je vidio Davida Dearlovea kako je uhvatio malenog Paula za noge te mu glavom udario u kamin.

Peter Booth je tražio od Dearlovove obitelji da maknu tu fotografiju a zatim je ispričao svom rođaku što je točno vidio te noći prije 47 godina.

Rođak je zatim oavijestio policiju kako je Paulova smrt u stvari bila ubojstvo te je pokrenuta istraga.

David Dearlove i Paul BoothFoto: Facebook

Dearlove, koji se rastao od Paulove majke Carol Booth 1970. te se u međuvremenu ponovo oženio, uhićen je i optužen za okrutno ubojstvo Paula.

Iako su na dječakovu tijelu pronađene i druge modrice, te iako su drugi članovi obitelji posvjedočili da je dječak često bio ozlijeđen ako bi ga ostavili nasamo s Dearloveom, on ipak tada nije bio uhićen.

Slučaj je ostao zaključen gotovo 50 godina, do 30. ožujka 2015.

Strah od nasilnog očuha

Policija je ispitala Petera i druge svjedoke po prvi puta tek prije dvije godine. Oj je rekao policiji kako Paulova smrt nije posljedica slučajnog pada iz kreveta.

Ispričao je kako je te noći sišao u prizemlje da nešto popije, te je kroz odškrinuta vrata vidio Davida Dearlovea kako vrti dječakom okolo dok ga drži za noge. Vidio je kako je očuh razbio glavu djeteta o kamin, što je prouzročilo smrtonosne ozlijede.

Počelo suđenje obitelji monstruma za stravično mučenje i ubojstvo djeteta

Dječakova majka Carol u međuvremenu je preminula.

Perer se jako pojao Dearlovea jer je bio nasilan prema svima. Rekao je policiji kako ga je optuženi često držao pod vodom u kadi, te da ga je redovito udarao i šakama i nogama.

Dearlove je porekao ubojstvo Paula Bootha, te poriče i optužbe za okrutnost prema djeci.

Očekuje se da će suđenje trajati tri tjedna.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr