Dok se približavao kući na većinskog vlasnika Luke Zadar ispalili rafal

Dok se automobilom približavao svom domu u Mariboru, na slovenskog poduzetnika Danijela Robnika, izveden je napad vatrenim oružjem.

Na mariborskog poduzetnika Danijela Robnika koji je lani iz stečajne mase jednog propalog financijskog holdinga kupio 53,6 posto Luke Zadar u ponedjeljak kasno navečer nepoznata osoba pucala je iz vatrenog oružja, ali je on ostao neozlijeđen, objavili su u utorak slovenski mediji.

Robnik je u Mariboru poznat i kao “taksist” jer je vlasnik tvrtke “Taxi plus”, ali je i suvlasnik građevinske tvrtke Grep koja je sa ljubljanskom općinom gradila stadion Stožice.

Rafal iz vatrenog oružja

Kako je objavila televizijska postaja POP-TV, na Robnika je nešto poslije 23 sata, dok se automobilom približavao svojoj kući u predgrađu Maribora, rafalom iz vatrenog oružja pucala nepoznata osoba pri čemu je ostao neozlijeđen, dok je automobil oštećen.

Robnik je izjavio da je mislio da mu osoba koja je stajala u cestu daje znak da joj je potrebna pomoć, ali da je onda iznenada počela pucati. Policija je potvrdila incident, ali pojedinosti ne želi otkrivati zbog interesa istrage.

Robnik je krajem prošle godine od financijskog fonda “Zvon 2”, koji je završio u stečaju, a osnovala ga je mariborska nadbiskupija, kupio 53,6 posto Luke Zadar, navodno za 1,26 milijuna eura, no špekuliralo se da iza kupnje stoje druge nepoznate osobe i da je prava cijena koja je plaćena 19 milijuna eura, što je Robnik više puta negirao.

Istražuje ga policija

Mariborski poduzetnik našao se nedavno i u središtu policijske istrage koja se bavi nekim njegovim poslovima.

Robnik je lani, nakon što je postao većinski dioničar Luke Zadar, za hrvatske medije izjavljivao da je posao sklopio jer obožava Dalmaciju i želi živjeti u Hrvatskoj te da će u Luku Zadar, nakon što joj bude obnovljena koncesija za upravljanje zadarskom lukom, investirati 30 milijuna eura s partnerom iz Abu Dabija te zaposliti dodatnih 150 ljudi u idućih 5 godina.

Zadarska lučka uprava u državnom je vlasništvu, a prioritetni koncesionar je Luka Zadar.

Povratak na Net.hr