banner

NASILNI SUKOB

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV PARIŠKIH POLICAJACA: Premlatili su crnog glazbenog producenta jer nije nosio masku

Glazbeni producent Michel Zecler rekao je da su ga policajci “zaskočili” u njegovu glazbenom studiju u 17. pariškom okrugu 21. studenog.  Rekao je da je šetao u blizini studija i nije nosio masku čime je kršio francuske zdravstvene protokole u borbi protiv koronavirusa.

Francuska je pokrenula službenu istragu protiv četiri francuska policajca zbog premlaćivanja crnog glazbenog producenta, pišu u ponedjeljak agencija France presse i France Info.

Dvojica policajaca ostat će u pritvoru, a druga dvojica bit će pod sudskom prismotrom, navode francuski mediji.  Optužbe protiv policajaca uključivat će i uporabu rasističkog jezika i namjernog nasilja uz korištenje oružja, rekao je u nedjelju pariški tužitelj Remy Heitz. U francuskoj prijestolnici u subotu su izbili nasilni sukobi tijekom prosvjeda protiv policijskog nasilja nakon što je predsjednik Emmanuel Macron dan ranije poručio da su snimke navodnog premlaćivanja “sramotne za Francusku”.

ZATVORENI RESTORANI I BAROVI U NJEMAČKOJ, ALI UGOSTITELJI SE DOSJETILI RJEŠENJA: Božićni sajam u obliku ‘drive – ina’

Policajci ga “zaskočili” u njegovu studiju

Glazbeni producent Michel Zecler rekao je da su ga policajci “zaskočili” u njegovu glazbenom studiju u 17. pariškom okrugu 21. studenog.  Rekao je da je šetao u blizini studija i nije nosio masku čime je kršio francuske zdravstvene protokole u borbi protiv koronavirusa. Kada je vidio policijsko vozilo, ušao je u svoj glazbeni studio kako bi izbjegao novčanu kaznu. Dodao je da ga je policija pratila u studio te fizički napala i vrijeđala po rasnoj osnovi.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr