NOVI MASAKR U SAD

POKOLJ U TEKSASU: Naoružani muškarac upao u crkvu i ubio najmanje 27 osoba, policajci ubili napadača!

Muškarac je u nedjelju otvorio vatru u crkvi u Teksasu, ubivši “oko 25 ljudi” tijekom vjerskog obreda u toj saveznoj državi na jugu Sjedinjenih Država koje su još u nevjerici nakon najtežeg pokolja u njihovoj povijesti što se u listopadu dogodio u Las Vegasu.

Albert Gamez mlađi, dužnosnik okruga Wilsona u kojemu je Prva baptistička crkva u Sutherland Springsu, rekao je za AFP da je primio informaciju o “27 mrtvih i više od dvadeset ranjenih”, dodajući da očekuje službenu potvrdu.

Policajci ubili napadača u njegovom vozilu

Šerif okruga Wilsona, Joe Tackitt rekao je za mrežu NBC da je “oko 25 osoba” ubijeno a najmanje deset ranjeno.

“Napadač je mrtav”, izjavio je za AFP glasnogovornik šerifova ureda susjednog okruga Guadalupea, dodajući da nije bilo policijske potjere za njim. “Bio je u svom vozilu”, rekao je.

“Neka je Bog s ljudima u Sutherland Springsu, u Teksasu”, objavio je na Twitteru američki predsjednik Donald Trump, koji je trenutačno na putovanju po Aziji. “Pratim situaciju iz Japana”, dodao je, istaknuvši da su na mjestu događaja istražitelji, pa i oni savezne policije.

Osam osoba ranjeno, među njima i dvogodišnjak

Teksaški senator Ted Cruz i guverner Greg Abbott također su preko Twittera uputili svoje “molitve” za žrtve i zahvalili “odvažnima koji su prvi pritekli u pomoć” i redarstvenicima.

Glasnogovornica bolnice u Floresvilleu, upravnom središtu okruga Wilsona, rekla je za AFP da je ustanova primila “osmero pacijenata ranjenih iz vatrenog oružja”, među kojima su troje odmah morali “prevesti u sveučilišnu bolnicu u San Antoniju”, velikom teksaškom gradu pedesetak kilometara na sjeverozapad.

Mrežna stranica Dallas Morning Newsa piše da je među ranjenima dvogodišnjak.

Ubojica upao u crkvu i počeo vikati

Pucnjava je počela oko 11.30 sati (18.30 sati po srednjoeuropskom vremenu) u Prvoj baptističkoj crkvi u Sutherland Springsu, izvijestila je lokalna mreža KSAT12 na svojoj internetskoj stranici.

Ta mreža prenosi izjavu svjedoka koji je rekao da je vidio muškarca koji je ušao u crkvu i počeo pucati na vjernike okupljene na obred. Mediji pišu da na obredu obično bude pedesetak ljudi.

SAD je 1. listopada doživio najgori pokolj u povijesti, kada je Stephen Paddock iz hotela u Las Vegasu pucao na sudionike koncerta na otvorenom, ubivši 58 i ranivši gotovo 550 ljudi.

Povratak na Net.hr