IGRA SVE OPASNIJA

POKEMONI ODNIJELI PRVU ŽRTVU: Tinejdžer iz Gvatemale ubijen jer je igrajući provalio u kuću!

Sveopća histerija uzrokovana igricom Pokemon GO odnijela je prvu žrtvu. Jerson Lopez de Leon (18) iz Gvatemale ubijen je nakon što je sa svojim 17-godišnjim bratićem Danielom Moisesom Picenom provalio u jednu kuću kako bi uhvatio Pokemona, prenosi Mirror.

RISKIRAJU ŽIVOT ZBOG POKEMONA: Ljudi u BiH zbog igrice ulaze u minska polja!

Leon je ubijen vatrenim oružjem, dok je Picen teško ranjen.

Ovo je prva nesreća sa smrtnim posljedicama koju je izazvala svjetski popularna igrica, no Pokemoni svakodnevo izazivaju brojne probleme diljem svijeta.

-

Igrači nastrijeljeni jer su ih zamijenili za provalnike

Tako su spasitelji iz Marine Lakea u New Brightonu pozvani da spase grupu od 20 tinejdžera koji su u lovu na Pokemone otplovili do sredine jezera. Dvojica igrača su, pak, nastrijeljena na Floridi kad ih je vlasnik kuće zamijenio za provalnike. U Stourbridgeu je jedan vozač uhvaćen jer se igrao za upravljačem.

SUKOB DESNIČARA, ANTIFAŠISTA I POKEMON FANOVA: Njemačka policija uhitila više desetaka ljudi!

Mnoge su institucije, tako, zabranile svojim djelatnicima igranje Pokemona. Indonezija je zabranila policajcima da igraju Pokemon Go dok su u službi, a sprema se isto učiniti i s vojnicima, objavili su u srijedu dužnosnici, s obzirom na to da aplikacija s igricom na smartphoneu predstavlja prijetnju za sigurnost, najavio je indonezijski ministar obrane.

KUWAIT-POKEMON-GAME-TECHNOLOGY

U toj zemlji jugoistočne Azije kao i na drugim mjestima u svijetu, lov na virtualna stvorenja skrivena u realnom svijetu putem Pokemon Go aplikacije privlači brojne korisnike koji su ilegalno “skinuli” aplikaciju s obzirom na to da još nije na raspolaganju u Indoneziji.

Pokemon Go bi mogao poslužiti za špijunske aktivnosti?

No, popularnost te igrice izazvala je zabrinutost među najvišim predstavnicima establišmenta, a neki sugeriraju da bi Pokemon Go mogao poslužiti za špijunske aktivnosti.

“Špijunažom se može baviti u različitim oblicima”, kazao je ministar obrane Ryamizard Ryacudu koji na igricu gleda negativno.

Vojska će uskoro objaviti nalog kojim se zabranjuje svim vojnim zaposlenicima da igraju Pokemon Go u službi kako bi se zaštitila mjesta pod visokom sigurnošću, izjavio je glasnogovornik institucije Tatang Sulaiman.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr