SEKS U ŠKOLI

POHOTNOJ UČITELJICI PRIJETI 30 GODINA ZATVORA JER JE OSTALA TRUDNA S UČENIKOM (13): ‘U početku sam odolijevala…Ali, mi se volimo’

Učiteljica iz Teksasa (24) zatrudnjela je sa svojim 13-godišnjim učenikom, a sada bi zbog tog zločina iza rešetaka mogla provesti do 30 godina. Priznala je krivnju za seksualno zlostavljanje djeteta.

Alexandria Vera uhićena je u lipnju. Policiji je kazala kako se zaljubila u jednog od učenika nakon što su se počeli dopisivati na društvenoj mreži Instagram. Učiteljica koja je učeniku predavala engleski jezik u srednjoj školi Stovall u Houstonu, također je kazala kako je dječakova obitelj podupirala tu vezu, piše Washinton Post.

Vera je prvotno optužena za opetovano seksualno zlostavljanje djeteta, za što je kazna zatvora doživotna. Time što je danas priznala nešto manji zločin, seksualno zlostavljanje, zatvorska kazna mogla bi joj iznositi do 30 godina, navodi Houston Chronicle.

Presuda bi joj mogla biti odgođena, a u tom bi slučaju dobila uvjetnu kaznu te brisanje dosjea ako uspješno ispoštuje sva pravila.

Dječaka je upoznala tijekom ljetne škole 2015., rekla je policajcima. Također je kazala kako je u početku odolijevala njegovim pokušajima zavođenja, sve do jeseni kad se s njime počela družiti.

Tužitelji tvrde kako su bivša učiteljica i tinejdžer gotovo svakodnevno upražnjavali seksualne odnose, tijekom devet mjeseci. Istražiteljima je Vera kazala kako se ona i dječak vole. Dok je veza trajala Vera je susjedima rekla kako je dječak njezin brat, navodi CBS-ova podružnica KHOU.

Vera također tvrdi kako je dječakova obitelj znala za aferu još od listopada prošle godine te da su tu vezu prihvatili.

Policijska istraga počela je ranije ove godine kada je ravnatelj škole dobio informaciju o odnosima između učenika i učiteljica. Policiji je Vera rekla kako je zatrudnjela te imala pobačaj nakon što ju je socijalna služba ispitivala o odnosu s dječakom.

Učiteljica je platila jamčevinu od stotinu tisuća dolara te je trenutačno u kućnom pritvoru. Presuda se očekuje u siječnju iduće godine.

Dječak koji je također priznao ljubavnu vezu trenutačno je smješten u udomiteljsku obitelj i tamo će ostati barem do kolovoza. Njegovu majku također istražuje socijalna služba.

Povratak na Net.hr