STRAŠNE POSLJEDICE

‘POGLEDAJTE ŠTO STE MU UČINILI!’: Majka pijanom vozaču pokazala šokantne fotografije svog teško ozlijeđenog sina (16)

Jedna je majka podijelila fotografije teških ozljeda svoga 16-godišnjeg sina. U dječaka se Mercedesom zabio pijani vozač, a potom pobjegao s mjesta nesreće.

Kiernan Roberts ostavljen je na cesti sa slomljenim vratom i nekoliko ozljeda glave kada se 64-godišnji Owen Finn u njega zabio automobilom na mračnoj seoskoj cesti u blizini Grimsbyja u listopadu prošle godine, piše Daily Mail. Od posljedica ozljeda 16-godišnjaku se glava znatno deformirala.

Prije nesreće vozač je bio na zabavi na kojoj je pio vino i koktele

Finn, umjesto da stane, pobjegao je s mjesta nesreće, a kasnije je utvrđeno da je prije vožnje pio vino, žestice i koktele na zabavi. Sa slomljenim vjetrobranom se odvezao do Birminghama do kuće svoje majke, koja je udaljena više od 200 kilometara.

Na sudu su ga proglasili kukavicom. Priznao je da je prouzročio teške ozljede mladiću zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i završio je u zatvoru na tri godine.

Osuđen je na dodatna četiri mjeseca zbog bijega s mjesta nesreće.

Obitelj dječaka objavila je fotografije kako bi pokazali kakvu bol i patnju može prouzročiti vožnja u pijanom stanju.

16-godišnjak ponovno uči hodati i pričati

Njegova majka Marie Roberts rekla je za Grimsby Telegraph kako je dječak pretrpio veliku bol zbog udarca u glavu.

‘Želimo da Finn vidi što je uzeo od Kiernana. Želimo da sam vidi što je naš dječak izgubio. Djelomično želimo i da vidi što je učinio, kako ne bi mislio da je to ‘obična pogreška’. Također želimo ljudima pokazati s kakvom se odlučnošću Kiernan bori u proteklih devet mjeseci, ali i zahvaliti se na divnoj brizi koju dobiva u bolnicama na nastavku svog puta oporavka’, rekla je njegova majka.

Sudac Richardson rekao je na sudu kako je Kiernan imao frakturu lubanje, ozljede leđne moždine, a desna strana tijela mu je bila paralizirana. Taj tinejdžer sada ponovno uči hodati i pričati. Ovog je tjedna pušten iz bolnice, devet mjeseci nakon stravične nesreće.

‘Uzdrmali ste život voljenog 16-godišnjeg dječaka, a uništili ste i život njegovoj obitelji. Bili ste pijani za volanom snažnog i brzog automobila. Doslovno ste se zaletjeli u dječaka koji je vozio bicikl na putu prema kući. Njegove su ozljede zaista strašne i imat će posljedice do kraja života. Vi ćete jednog dana izaći iz zatvora i nastaviti sa svojim životom, no ovaj je dječak u tome trajno spriječen. Vi ste uzrok tome’, rekao je sudac.

 

Povratak na Net.hr